18.2.2016 10:02

20 χρόνια Κέντρο Παιδιού και Εφήβου

ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Με αφορμή την συμπλήρωση είκοσι ετών παρουσίας στη Χίο, το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου εγκαινίασε φέτος μια νέα δομή ψυχικής υγείας που απευθύνεται σε ενήλικες με αναπτυξιακές δυσκολίες.

Στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησαν χθες  οι υπεύθυνοι της δομής Αμαλία Τσόκου (Ψυχολόγος) και  Θωμάς Αλαίσκας (εργοθεραπευτής) επισήμαναν ότι σκοπός της λειτουργίας του τμήματος Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων είναι η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών που απευθύνονται σε ενήλικες με ψυχικές δυσκολίες.  «Στόχος της δομής είναι η διάγνωση, η πρόληψη, η προσωπική ανάπτυξη και η αντιμετώπιση των όποιων δυσκολιών. Οι υπηρεσίες  που εμείς παρέχουμε είναι ψυχιατρική εκτίμηση και παρακολούθηση, ψυχοθεραπείες διάφορων τύπων, ψυχολογικό τεστ, συμβουλευτική οικογενειών ατόμων με ψυχικές δυσκολίες, βιωματικού τύπου σεμινάρια και δράσεις αγωγής υγείας», είπε η ψυχολόγος  Αμ. Τσόκα. Παράλληλα ανέφερε ότι οι θεραπείες είναι εξατομικευμένες και προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες  κάθε ατόμου. «Συνήθως τα ραντεβού γίνονται στα γραφεία της δομής αλλά αν κριθεί απαραίτητο πραγματοποιούνται κατ’ οίκον επισκέψεις. Η ομάδα αποτελείται από ψυχίατρο, ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό και εργοθεραπευτή», κατέληξε η κ. Τσόκου.

Ο κ. Αλαίσκας αναφέρθηκε σε μία νέα υπηρεσία του τμήματος Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων που θα ξεκινήσει την λειτουργία της στις 4 Μαρτίου. «Η δομή απευθύνεται σε ομάδα ενηλίκων  που αντιμετωπίζει  αναπτυξιακές δυσκολίες αυτιστικού φάσματος, νοητικής υστέρησης και διάφορων συνδρόμων. Η ομάδα θα δουλέψει πάνω σε βασικούς λειτουργικούς τομείς της ζωής του ατόμου όπως είναι οι καθημερινές δραστηριότητες  και κοινωνικές δεξιότητες», τόνισε ο συντονιστής του προγράμματος Αλαίσκας Θωμάς. Ο κ. Αλαίσκας πρόσθεσε ακόμη ότι στόχος του προγράμματος είναι τα συμμετέχοντα άτομα να μάθουν να αυτοεξυπηρετούνται, να οργανώνουν τον προσωπικό τους χώρο, να εξοικειωθούν με την τεχνολογία. «  Μέσω εξωτερικών προγραμμάτων θα γίνει εκπαίδευση στην σωστή χρήση των χρημάτων και των μέσων μαζικής μεταφοράς».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ