Ιστορίες

15/4/18 17:40

τελ. ενημ.: 16/4/18 10:57

Η Νικολέττα Φιλιππάκη « κλείνει το μάτι» στα μουσικά talent show και ανοίγει τα φτερά της στον κόσμο της μουσικής

"Δεν έδωσα ποτέ το δικαίωμα αρνητικού σχολιασμού"

Φωτογραφία: Κωνσταντή Μαρία
Φωτογραφία: Κωνσταντή Μαρία

Πρόσχαρη και συνάμα ντροπαλή, συνειδητοποιημένη και σίγουρη για τον επαγγελματικό δρομο που επέλεξε να ακουλουθήσει,  η Νικολέττα Φιλιππάκη, νοιώθει ευλογημένη που κατάφερε να εντυπωσιάσει με τις φωνητικές της ικανότητες  τους συμπατριώτες της, πριν από λίγους μήνες στο Ομήρειο και δηλώνει έτοιμη να ανοίξει τα φτερά της στον κόσμο της μουσικής βιομηχανίας. «Τα πρώτα μου βήματα τα είχα κάνει στη Χίο πριν από μερικά χρόνια όταν τραγουδούσα με τον Λ. Τομάζο στο ξενοδοχείο «Χανδρής» αντικαθιστώντας τη δασκάλα μου Δ.Τσουρού και αργότερα στο “erytha”. Μετά μετακόμισα Αθήνα και εργαζόμουν σε διάφορα μαγαζιά. Όμως νομίζω ότι η συναυλία στο Ομήρειο μου έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσει ο κόσμος τις φωνητικές μου δυνατότητες», αναφέρει η Νικολέττα προσθέτοντας ότι ένοιωσε ρίγη συγκίνησης αντικρίζοντας τους γονείς της στο κοινό. « Δεν περίμενα ότι ο κόσμος θα με στηρίξει σε τέτοιο βαθμό και τον ευχαριστώ θερμά για αυτό. Ήμουν πολύ συγκινημένη που έβλεπα τους γονείς μου να καμαρώνουν για το παιδί τους και να νοιώθουν υπερήφανοι».

«Ξεκίνησα από τη Βυζαντινή μουσική, μετά θήτευσα στο Κουκουνάρειο και συνέχισα στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών»

Το Κουκουνάρειο λειτούργησε για τη Νικολέττα, όπως για εκατοντάδες παιδιά ως «φυτώριο» αφού από εκεί ξεκίνησε να τραγουδάει με τη χορωδία και να παίζει κιθάρα με δάσκαλο τον Στέλιο Παντελογιάννη.   «Η πρώτη μου επαφή με τη μουσική ήταν με τη βυζαντινή, όταν σε πολύ μικρή ηλικία αποφάσισε να παρακολουθήσω μαθήματα βυζαντινής μουσικής στη Μητρόπολη και μάλιστα ήμουν το μοναδικό κορίτσι ανάμεσα σε ενήλικους άντρες. Ακολούθησε το Κουκουνάρειο και τα πρώτα μου μαθήματα φωνητικής τα έκανα με τη Δέσποινα Τσουρού.  Εκείνη μου άνοιξε το δρόμο για να μπω στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και να ολοκληρώσω τα θεωρητικά και το πτυχίο φωνητικής». 

Παρά το γεγονός ότι από τα 12 της γνώριζε ότι θα ακολουθήσει τον δρόμο του τραγουδιού, εντούτοις εργάστηκε παράλληλα και σε άλλες δουλειές ως που πέρσι ο επίσης Χιώτης Στέλιος Χατζηγεωργίου της πρότεινε συνεργασία και από τότε βρίσκεται  στο μουσικό μεζεδοπωλείο «Ανθελιά».

«Δεν έχω δώσει το δικαίωμα να με σχολιάζουν αρνητικά»

Οι ψίθυροι και τα σχόλια της κοινωνίας σχετικά με την επιλογή της να ακολουθήσει τον δρόμο της μουσικής και του τραγουδιού, όντας κόρη Ιερέα,  δεν τη φόβισαν, ούτε την ενόχλησαν διότι όπως η ίδια λέει δεν έδωσε ποτέ το δικαίωμα να τη σχολιάσουν αρνητικά. «Στην αρχή ο μπαμπάς μου είχε έναν φόβο που έφυγα από τη Χίο και που δούλευα νύχτα αλλά μόλις είδε ότι μπορώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και να αντιμετωπίσω με  σοβαρότητα και υπευθυνότητα την επιλογή μου, οι φόβοι εξαφανίστηκαν. Μάλιστα στη συναυλία στο Ομήρειο δάκρυσε».

«Μου αρέσει το λαϊκό και παραδοσιακό τραγούδι »

Με ροπή προς το λαϊκό κυρίως τραγούδι, η Νικολέττα Φιλιππάκη σκοπεύει να ξεκινήσει και πάλι μαθήματα βυζαντινής μουσικής, τα οποία πιστεύει ότι θα τη βοηθήσουν στην καλλιέργεια της φωνής της. «Αγαπάω το λαϊκό τραγούδι, μου αρέσει όμως και το σύγχρονο. Επίσης λατρεύω τις μπαλάντες.  Θεωρώ όμως ότι υποστηρίζω καλύτερα το λαϊκό τραγούδι.  Νομίζω ότι εάν έχεις άστρο θα προχωρήσεις ότι και να τραγουδάς».

«Ο έρωτας είναι πηγή έμπνευσης »

Ο φτερωτός θεός του Έρωτα πάντα συγκινεί και πάντα εμπνέει τους καλλιτέχνες και η  Νικολέττα δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. «Τα περισσότερα τραγούδια που έχουν γραφτεί μιλάνε για τον έρωτα, τον πόνο, την απογοήτευση. Όταν λοιπόν τα έχεις νοιώσει όλα αυτά τα συναισθήματα, ερμηνεύεις το τραγούδι με περισσότερο πάθος και το αποδίδεις καλύτερα».  Παράλληλα η νεαρή τραγουδίστρια επισημαίνει ότι ο άνθρωπος που θα είναι μαζί της θα πρέπει να σέβεται τη δουλειά της και να τη στηρίζει «Δεν θα μπορούσα να είμαι με έναν σύντροφο που δεν με στηρίζει,  δεν σέβεται τη δουλειά μου και δεν  αποδέχεται αυτό που είμαι . Δεν θα συνυπήρχαμε».

«Η δισκογραφία είναι στο μυαλό μου»

Η δισκογραφία θέλει κόπο και χρόνο αλλά η Νικολέττα Φιλιππάκη δεν πτοείται και συνεχίζει να εργάζεται σκληρά ώστε κάποια στιγμή να επιτύχει και αυτό της τον στόχο. «Δεν υπάρχει καλλιτέχνης που να μην θέλει να έχει τα δικά του τραγούδια. Πιστεύω ότι όταν κάτι το θέλεις πολύ το σύμπαν συνωμοτεί για να το καταφέρεις».

Δεν θα έλεγα "όχι" σε ένα talent show

Θετική ως προς τη συμμετοχή της σε ένα μουσικό talent show εμφανίζεται η Νικολέττα, η οποία πιστεύει ότι από αυτού του είδους τα παιχνίδια, κερδίζεις εύκολη αναγνωρισμότητα και ευκαιρίες για δουλειά.

 

Φωτογραφία άρθρου: Μαρία Κωνσταντή https://www.thefisheye.gr

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση