27.1.2019 12:23

Υποχωρεί το νερό στο Σαραπιό αλλά ο κίνδυνος παραμένει υψηλός

Συνεχής παρουσία Πυροσβεστικής, Στρατού και Αστυνομίας

Υποχωρεί σταδιακά η στάθμη του νερού στο Σαραπιό με την εκτίμηση της Πυροσβεστικής να κάνει λόγο για πτώση της στάθμης κατά μισό μέτρο σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Παρά την υποχώρηση του νερού, μετά τα έργα της Περιφέρειας στην άκρη του φράγματος, ο κίνδυνος σύμφωνα με τις αρχές συνεχίζει να υφίσταται. Και αυτό γιατί όπως αναφέρουν οι αρχές στον «π» η ροή του νερού στις άκρες του προφράγματος αλλά και στο κεντρικό σώμα είναι αρκετή μεγάλη με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη ανησυχία για υποσκαφές που μπορεί να οδηγήσουν στην κατάρρευση του ημιτελούς έργου με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Μέχρι και το πρωί της Κυριακής πάντως, στο σημείο παρέμεναν οχήματα του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής που αφενός επέβλεπαν το φράγμα, αφετέρου απαγόρευαν την κυκλοφορία των διερχόμενων οχημάτων από και προς τα Καρδάμυλα.

«Αν σταματήσουν οι βροχοπτώσεις και η ροή του νερού προς το πρόφραγμα περιοριστεί τότε θα μπορεί να αποκατασταθεί η ασφάλεια. Σίγουρα αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αποκατασταθεί ο αγωγός από τον οποίο διοχετεύονταν το νερό ώστε το πρόφραγμα να μην ξαναγεμίσει στο μέλλον. Πρέπει να είμαστε επιφυλακή για παν ενδεχόμενο με δεδομένη τη διάβρωση σε αρκετά σημεία», ανέφεραν οι αρχές στον «π».

Επί του παρόντος η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς τα Καρδάμυλα διεξάγεται μέσω Αίπους και Πιτυούς με την Τροχαία Χίου να έχει τοποθετήσει δύο σταθμούς, έναν στο Μερσινίδι κι έναν στον κόμβο της Λαγκάδας προς Καρδάμυλα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ