14.9.2017 14:44

Τώρα θυμήθηκε τη Λαϊκή Συνέλευση στο Χαλκειός ο Φουτράκης!

ΧΑΛΚΟΥΣΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΑ ... ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΟΤΙ ΕΦΤΑΣΕ Ο ΚΟΜΠΟΣ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ

Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα θα επιχειρήσει σήμερα το απόγευμα ο πάρεδρος του Χαλκειούς, συγκαλώντας εκτάκτως Λαϊκή Συνέλευση υπό το βάρος της αγωνίας των συγχωριανών του, που βλέπουν τη ΒΙΑΛ να ξεχειλώνει από τις διαρκείς αφίξεις.

Ο κ. Φουτράκης υποχρεώθηκε να ορίσει Λαϊκή Συνέλευση καθώς τα παράπονα των συγχωριανών του για τη «λευκή πετσέτα» που έχει πετάξει, παρακολουθώντας απλώς τον πληθυσμό της ΒΙΑΛ να διογκώνονται, πολλαπλασιάζονται.

Κάτοικοι του Χαλκειούς, οι οποίοι υπογράφουν ως «Χαλκούσοι που δεν τους πιάνουν τα ηρεμιστικά», με αφορμή χθεσινό σημείωμα του «π», θέτουν μια σειρά προβληματισμών, τους οποίους συνοδεύουν και από αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό.

1. Η υποτιθέμενη αντιπυρική ζώνη είναι μόνιμα γεμάτη σκουπίδια και παλιές(;) σωληνώσεις αποχέτευσης.

2. Οι σκοπιές περιμετρικά της ΒΙΑΛ, ολοκαίνουριες, κλιματιζόμενες, κλειδωμένες και φυσικά άδειες και αχρησιμοποίητες ως σήμερα.

3. Τα χωράφια, περιουσίες ανθρώπων που κάποτε καλλιεργούσαν, μετατράπηκαν σε απέραντο σκουπιδότοπο. Ποιος τα καθαρίζει; Πότε θα επιτραπεί να καλλιεργηθούν ξανά;

4. Μεγάλες ομάδες μεταναστών έχουν οικειοποιηθεί καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Στη φωτογραφία μια μεγάλη ομάδα νέων ανδρών έχει μετατρέψει κομμάτι χωραφιού σε ρινγκ.

5. Νέες σκηνές, 12 τον αριθμό, τοποθετήθηκαν όπου υπήρχε και δεν υπήρχε χώρος εντός της ΒΙΑΛ.

6. Ο περιβόητος δημοτικός φωτισμός, ξεκινά από σημείο που δεν υπάρχει καμία κατοικία Χαλκούση και τελειώνει μπροστά στη ΒΙΑΛ. Φυσικά πριν η περιοχή είναι κατοικημένη και φυσικά δεν τοποθετήθηκε κανένας φωτισμός, όπως άλλωστε και σε όλο το χωριό, που ο δημοτικός φωτισμός είναι περισσότερο από ελλιπής.

7. Στην λεγόμενη «υψηλής προστασίας» περίφραξη που υποσχέθηκαν 1,5 χρόνο πριν δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Καμία προστασία και κανένας κανονισμός λειτουργίας του Κέντρου που να ορίζει ώρα εξόδου/εισόδου στο χώρο. Μετανάστες κυκλοφορούν όλη τη διάρκεια της νύχτας ανεξέλεγκτα μέσα στο χωριό.

 

«Δεν ζητάμε αποσυμφόρηση της ΒΙΑΛ. Δεν ζητάμε βελτίωση του χώρου. Ζητάμε αποζημιώσεις για το σύνολο τις οικονομικής καταστροφής, που όσο διαμένουν τόσο αυξάνεται. Ζητάμε κλείσιμο της ΒΙΑΛ», επισημαίνουν κάτοικοι του χωριού αποδίδοντας ευθύνες στον πάρεδρο και τη δημοτική αρχή για τη χλιαρή τους στάση στη διεκδίκηση αποζημιώσεων από το Υπουργείο.

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ