6.8.2019 14:20

Τηλεφωνούν από το… καφενείο του χωριού

Πηγή φώτο: Discoverchios.gr

Χωρίς σήμα στα κινητά τηλέφωνα από τις 27 Ιουλίου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Πιτυούς

Τη στιγμή που οι κινήσεις των επιχειρηματιών του Πιτυούς προσπαθούν να δώσουν ζωή -ίσως και ανάπτυξη- στο χωριό η μοναδική εταιρία κινητής τηλεφωνίας που πιάνει σήμα στην περιοχή, τους έχει «αφήσει» από τις 27 Ιουλίου χωρίς κινητά τηλέφωνα και internet.

Λίγες ημέρες πριν τον Δεκαπενταύγουστο, οι μοναδικές ημέρες του χρόνου που τα χωριά της Βόρειας Χίου παίρνουν ζωή από τους επισκέπτες τους, η εταιρία κινητής τους αφήνει χωρίς τηλέφωνο με αποτέλεσμα όσοι δεν έχουν σταθερή γραμμή στο σπίτι τους (η πλειοψηφία των επισκεπτών) να πρέπει να πηγαίνουν ως το καφενείο ή το εστιατόριο του χωριού προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Η καταγγελία έφθασε στον «π» το μεσημέρι τη Τρίτης από την Κ. Μ., η οποία έχει καταγωγή από το χωριό, ζει μόνιμα στην Αθήνα και έχει στείλει διακοπές τα παιδιά της στο Πιτυός με την γιαγιά και τον παππού.

Όπως η ίδια αναφέρει ζει μέσα στην αγωνία, καθώς δεν μπορεί να ξέρει ανά πάσα ώρα τι κάνουν οι δικοί της, μιας και η συνομιλία στο τηλέφωνο φαντάζει… σαν κάτι από καλό παλιό ελληνικό σινεμά.

«Όλοι έχουμε το ίδιο πρόβλημα για αυτό και καλούμε συνεχώς στα κεντρικά της εταιρίας. Από εκεί παίρνουμε την απάντηση ότι η κεραία έχει πρόβλημα και ο λόγος καθυστέρησης της επίλυσης του οφείλεται στο ανταλλακτικό που αργεί να φτάσει. Είναι δυνατόν εν έτη 2019 να αφήνουν ένα χωριό στο έλεος του, τη στιγμή μάλιστα που φιλοξενεί ευπαθείς ομάδες;», υπογραμμίζει η καταγγέλλουσα.

Ακόμη μία φορά τα χωριά της Χίου δεν έχουν την αντιμετώπιση που τους αξίζει, καθώς αφήνουν τους ανθρώπους τους να ζουν στην ανασφάλεια και την αγωνία, αναγκάζοντας τους να πηγαίνουν στο καφενείο του χωριού για να μιλήσουν με τους δικούς τους ή αντίστοιχα να τους φωνάζουν στο καφενείο για να δεχτούν κλήση, όπως ακριβώς γινόταν στη δεκαετία του 50’. Εμπρός… πίσω, που έλεγε και ο μοναδικός Περίανδρος Πώποτας.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ