21.6.2019 10:50

Στα «γρανάζια» της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου «μπλέκει» ο δρόμος της Καρίντας

Σε απόγνωση οι κάτοικοι αναζητούν τρόπους πρόσβασης στα σπίτια τους

Απέχει  μόλις 6 χλμ από το ΔΔ Πυργίου αλλά η πρόσβαση στην Καρίντα απαιτεί οδηγούς με γερά νεύρα και οχήματα με αμορτισέρ αντοχής,  καθώς οι τεράστιες λακκούβες και τα χαντάκια που έχουν δημιουργηθεί στα πλάγια του δημοτικού δρόμου καθιστούν δύσκολη έως επικίνδυνη την όποια πρόσβαση στα 30 περίπου σπίτια του συνοικισμού.   Όπως εξηγούν στον «π» ιδιοκτήτες των σπιτιών της Καρίντας από τις 28/12/2018 ο νεοσύστατος σύλλογος τους με την επωνυμία «Συνοικισμός Καρίντας Χίου» απέστειλε έγγραφο στην τεχνική υπηρεσία του δήμου ζητώντας την άμεση αποκατάσταση του οδοστρώματος αλλά ουδεμία απάντηση έλαβαν.

«Η κατάσταση είναι άθλια. Στείλαμε έγγραφο στην τεχνική υπηρεσία που τους αναλύαμε την κατάσταση του οδοστρώματος ζητώντας τους να αποκαταστήσουν έστω και πρόχειρα τις ζημιές, οι οποίες μετά τις βροχές και την κακοκαιρία των χειμερινών μηνών έχουν γίνει ακόμη μεγαλύτερες. Δυστυχώς μας απαξίωσαν και απάντηση δεν λάβαμε καμία. Απευθυνθήκαμε  στην Περιφέρεια  και στον αντιπεριφερειάρχη κ. Στ. Κάρμαντζη, ο οποίος πρότεινε  κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού συμβουλίου να υλοποιηθεί το έργο (ασφαλτόστρωσης επαρχιακής οδού Πυργίου-Καρίντας)   με προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας. Δυστυχώς όμως η κα Καλογήρου είχε άλλη άποψη. Με το πρόσχημα ότι δεν είναι έργο της Περιφέρειας, απέρριψε την πρόταση.  Αποστείλαμε δεύτερη επιστολή στον Δήμο και την τεχνική υπηρεσία εξηγώντας τους την άρνηση της Περιφέρειας για συνδρομή βοήθειας στο πρόβλημά μας αλλά και πάλι απάντηση δεν λάβαμε. Την Κυριακή έχουμε τη γιορτή των Αγίων Πάντων.  Πώς θα έρθουν οι άνθρωποι να προσκυνήσουν;», αναρωτιούνται τα μέλη του νεοσύστατου συλλόγου «Συνοικισμός Καρίντας Χίου».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του συλλόγου υπάρχει προγραμματισμένο έργο προϋπολογισμού 200.000€ για ασφαλτόστρωση του δρόμου  Πυργίου μέχρι και την παραλία της Καρίντας αλλά ως που να ξεκινήσουν οι διαδικασίες υλοποίησης του εν λόγω έργου, ο υπάρχον δρόμος θα έχει διαλυθεί.  «Η κατάσταση έχει φτάσει στον απροχώρητο. Ουδείς μας δίνει σημασία και ουδείς ενδιαφέρεται. Ιδίως μετά τις εκλογές όλοι είναι στον κόσμος τους. Όμως το πρόβλημα υφίσταται και αν δεν γίνουν άμεσες ενέργειες ο δρόμος θα διαλυθεί εντελώς», κατέληξε.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ