Χωριά

14/1/18 22:38

τελ. ενημ.: 20/2/18 19:06

Σιδηρουντιανοί «μπαλώνουν» εθελοντικά τους δρόμους του χωριού τους!

Ως τώρα είχαμε δει εθελοντικές δεντροφυτεύσεις ή εθελοντικούς καθαρισμούς από κατοίκους των χωριών μας. Εθελοντικές … εργολαβίες πρώτη φορά βλέπουν τα μάτια μας.

Μια τέτοια είχαμε σήμερα στη Σιδηρούντα, με τον πάρεδρο του χωριού να ορίζει τη δράση την ημέρα κοπής της πίτας του Συλλόγου του χωριού, για να συμπέσει ικανός αριθμός εθελοντών για την προσπάθεια.

«Οι εσωτερικοί δρόμοι σε ορισμένα σημεία ήταν σαν βομβαρδισμένο τοπίο. Ζητήσαμε από το Δήμο να παρέμβει κι όταν μας ενημέρωσαν ότι ακόμα κι αυτό θέλει το χρόνο του από έλλειψη εργατικών χεριών, είπαμε να συμβάλουμε. Ο αντιδήμαρχος μας έφερε τα υλικά κι εμείς αναλάβαμε να ολοκληρώσουμε τις εργασίες. Δεν πήγαινε άλλο», εξηγεί στον «π» ο πρόεδρος της Σιδηρούντας, Ανδρ. Τσουρής.

«Δεν έχουμε αυταπάτες ότι οι δημοτικές υπηρεσίες είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις ανάγκες των απομακρυσμένων χωριών. Εδώ εννοείται ότι το συνεργείο καθαριότητας θα καθάριζε τον οικισμό κι οι εργάτες ήρθαν χωρίς εργαλεία και μάζευαν τα φύλα με τα χέρια…», συμπληρώνει ο πάρεδρος.

«Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που με ευχαρίστηση δούλεψαν εθελοντικά, αποδεικνύοντας ποιοι πραγματικά αγαπούν και νοιάζονται το χωριό», δεν παρέλειψε να πει ο κ. Τσουρής.

Μένει να δούμε, μετά τις … εθελοντικές εργολαβίες τι άλλο θα δουν τα μάτια μας στην αποδόμηση του συστήματος παροχής των στοιχειωδών υπηρεσιών στους κατοίκους των χωριών μας. 

Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
300x250
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση