25.1.2019 10:22

Πολύ κοντά στην υπερχείλιση το πρόφραγμα στο Σαραπιό

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους πολίτες ξεκαθαρίζει η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας

Πολύ κοντά στην υπερχείλιση, μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις βρίσκεται το πρόφραγμα του Σαραπιού στα Καρδάμυλα κάτι που έχει δημιουργήσει την εύλογη ανησυχία διερχόμενων οδηγών αλλά και των μόνιμων κατοίκων των Καρδαμύλων, που φοβούνται ότι το ημιτελές έργο δεν θα αντέξει στις πιέσεις που ασκούν τα φορτία νερού που έχουν σωρευτεί.

Μία επιτόπια αυτοψία του «π» το πρωί της Παρασκευής στο σημείο απέδειξε ότι όντως στο ημιτελές έργο της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου έχουν συγκεντρωθεί τεράστιες ποσότητες νερού, με αποτέλεσμα το νερό να φθάνει στο όριο της υπερχείλισης.

Καθησυχάζει η Περιφέρεια

Η εύλογη ανησυχία γύρω από το θέμα, προκάλεσε και την παρέμβαση της Περιφέρειας , με την Τεχνική της Υπηρεσία να πραγματοποιεί ελέγχους για να αποτυπώσει την υπάρχουσα κατάσταση και κυρίως για να διαπιστώσει εάν υπάρχει πρόβλημα στην αντοχή του ημιτελούς έργου.

«Ο έλεγχος των προηγούμενων ημερών έδειξε ότι δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος για τους πολίτες. Θα γίνει νέος έλεγχος από την Τεχνική Υπηρεσία μας, από την οποία έχω ζητήσει να μου αποτυπώσει εγγράφως τις διαπιστώσεις της. Είναι αποδεκτή η ανησυχία του κόσμου αλλά οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη», ανέφερε στον «π» ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης.

 

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ