2.5.2018 20:07

ΦΩΤΟ | Μαύρα… χάλια στον προβεβλημένο Μαύρο Γυαλό

• 8 + 1 φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις ασχήμιες του Εμπορειού, που μας εκθέτουν στα μάτια των πρώτων επισκεπτών.

Δικαίως ο «Μαύρος Γυαλός» ή αλλιώς τα «Μαύρα Βόλια» αποτελούν μία από τις πολυσύχναστες παραλίες του νησιού, με τους επισκέπτες να συνωστίζονται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες προκειμένου να απολαύσουν την ηφαιστιογενή παραλία, τα καθαρά νερά και τo εξαιρετικής ομορφιάς τοπίο.

 

Η φήμη της παραλίας τα τελευταία χρόνια έφθασε τόσο ψηλά, που συχνά ψηφίζεται ως η πρώτη παραλία πανελλαδικά σε διάφορες διαδικτυακές καμπάνιες τουριστικών site ενώ η εικόνα της δεν λείπει από διαφημιστικά σποτ διαφόρων εταιρειών που έχουν ως σημείο αναφοράς τη Χίο.

Η πραγματική εικόνα

Παρότι κανείς θα περίμενε η συγκεκριμένη παραλία να χρίζει ιδιαίτερης φροντίδας και μεταχείρισης από τις Υπηρεσίες του Δήμου Χίου η εικόνα που παρουσιάζει στην αρχή της τουριστικής σεζόν είναι απογοητευτική από κάθε άποψη.

Ο καλός καιρός των τελευταίων ημερών και το πρόωρο καλοκαίρι έδωσε την ευκαιρία σε δεκάδες επισκέπτες, κυρίως από την Τουρκία, να βρεθούν στον Εμπορειό και να περιηγηθούν τόσο στον οικισμό αλλά κυρίως στις δύο παραλίες. Χαρακτηριστικό του ιδιαίτερα  αυξημένου τουριστικού ενδιαφέροντος είναι ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο μόνο το μεσημέρι έφθασαν 4 πούλμαν, με τουρίστες κυρίως από την Τουρκία. Τι πραγματικά αντίκρισαν;

Γεμάτους κάδους με χόρτα και σκουπίδια, σπασμένα φωτιστικά, σκουριασμένα παγκάκια, κατεστραμμένες πινακίδες, πεταμένες πλαστικές βάρκες και σωσίβια καθώς και δεκάδες άλλα σκουπίδια διάσπαρτα παντού. Ο «π» βρέθηκε στο σημείο, έπειτα από διαμαρτυρία κατοίκων του Εμπορείους, καταγράφοντας την πραγματικά άθλια εικόνα της περιοχής, που επουδενί δεν αρμόζει στην επιθυμητή από όλους μας κατάσταση της περιοχής.

Η επέμβαση στον παραλιακό οικισμό του Εμπορειούς δεν γίνεται να περιοριστεί στην επέμβαση ενός συνεργείου καθαριότητας. Όσοι έχουν την ευθύνη διοίκησης του χώρου επιβάλλεται να τρέξουν ένα πρόγραμμα συνολικής αισθητικής αναβάθμισης της διασημότερης παραλίας της Χίου. Εκτός κι αν το έχουμε πάρει απόφαση, όποια προίκα μας χαρίζει απλόχερα η φύση, να της βγάζουμε εμείς τα μάτια με την αδιαφορία μας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ