10.1.2019 13:33

Φώτισαν με την παρουσία τους τα ξεχασμένα Νενητούρια

Δεν τους πτόησε η απόσταση, ούτε ο χειμωνιάτικος καιρός. Τα παιδιά του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Χίου  βρέθηκαν το περασμένο Παρασκευοσαββατοκύριακο στα Νενητούρια δίνοντας  χαρά στους λιγοστούς μόνιμους κατοίκους του χωριού, οι οποίοι τους υποδέχτηκαν γεμάτοι ευτυχία λέγοντας τους χαρακτηριστικά  ότι «έδωσαν φως στο χωριό τους».

Οι Ναυτοπρόσκοποι έφτασαν στο χωριό το μεσημέρι της Παρασκευής και αφού άφησαν τα πράγματα τους στην ενοριακή εκκλησιαστική αίθουσα άρχισαν να εξερευνούν κάθε γωνιά των Νενητουρίων. Περιηγήθηκαν στα σοκάκια, επισκέφτηκαν το Μουσείο Εκπαιδευτικής Ιστορίας και το πρωί   του Σαββάτου εκκλησιάστηκαν στον Ταξιάρχη όπου τελέστηκε ο Μέγας Αγιασμός των Θεοφανείων μία ημέρα πριν καθώς ανήμερα της εορτής δεν υπήρχε διαθέσιμος ιερέας.  Αμέσως μετά τον Αγιασμό τα παιδιά ακολούθησαν το μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία  του Αϊ Γιώργη του Κρασά. Οι πρόσκοποι περπάτησαν παράλληλα με τον φουσκωμένο χείμαρρο και εκστασιάστηκαν από την σπάνια και άγρια ομορφιά του τοπίου.

Μετά την επιστροφή τους έψαλλαν τα κάλαντα των Φώτων στους δύο από τους τρεις οικισμούς καθώς η βροχή δεν τους επέτρεψε να επισκεφτούν και τον τρίτο ενώ την Κυριακή βοήθησαν στην καύση των κλαδιών που είχαν  συγκεντρώσει έπειτα από κλαδιά οι κάτοικοι προκειμένου να δημιουργήσουν  ζώνη πυροπροστασίας του χωριού.

Λίγο πριν την αναχώρησή τους από τα Νενητούρια  οι ναυτοπρόσκοποι γεύτηκαν την παραδοσιακή Βορειοχωρούσικη φιλοξενία των λιγοστών  κατοίκων οι οποίοι θέλοντας να τους ευχαριστήσουν που τους θυμήθηκαν αυτές τις γιορτινές ημέρες μαγείρεψαν για αυτούς γιουβέτσι με κριθαράκι και κάθισαν όλοι μαζί στην ενοριακή αίθουσα της εκκλησίας  για να απολαύσουν το αποχαιρετιστήριο γεύμα. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ