31.8.2018 13:18

Οι Τρύπες βρήκαν τον παντοπώλη τους

Ο Μάρκος και η Ηλιάνα μας ξεναγούν στο παραδοσιακό τους παντοπωλείο

«Ήρθαμε  στις Τρύπες και ηρέμησε η ψυχή μας», αυτό να γράψεις με προέτρεψαν ο Μάρκος και η Ηλιάνα που με υποδέχθηκαν στο παραδοσιακό τους παντοπωλείο στις Τρύπες ένα απόγευμα του Αυγούστου.

Το παραδοσιακό τους Παντοπωλείο άνοιξε τις πύλες του ανήμερα του Πάσχα και από τότε καθημερινά εξυπηρετεί τόσο τους Τρυπούσους όσο και τους κατοίκους των γειτονικών χωριών, αφού ο Μάρκος με ένα μόνο τηλεφώνημα παραδίδει τα προϊόντα στην πόρτα τους. « Ο μέσος όρος ηλικίας των κατοίκων στα χωριά ξεπερνάει τα 70 ‘έτη και οι περισσότεροι δεν διαθέτουν και μεταφορικό μέσο. Οπότε μου τηλεφωνούν, κάνουν την παραγγελία που θέλουν και εγώ πάω τα πράγματα στην πόρτας τους», εξηγεί ο Μάρκος Καμπούρογλου.

Η γέννηση της ιδέας

Ο Μάρκος και η Ηλιάνα μετακόμισαν στις Τρύπες από επιλογή και όχι από ανάγκη, αφού όπως επισημαίνουν η απόφασή τους δεν ήταν βιαστική αλλά έγινε πράξη έπειτα  από πολύ σκέψη. « Η ιδέα στριφογύριζε στο μυαλό μας πάνω από 1,5 χρόνο. Στο χωριό δεν ήμασταν περαστικοί, πηγαίναμε συνέχεια και γνωρίζαμε τις ανάγκες και τις ελλείψεις του.  Αποφασίσαμε λοιπόν να συνεχίσουμε τη ζωή μας στο χωριό και να αξιοποιήσουμε την περιουσία μας.», αναφέρει η Ηλιάνα Κανέρη.

Ο αχυρώνας που έγινε παντοπωλείο

Από τη γέννηση μέχρι την υλοποίηση της ιδέας πέρασαν έξι μήνες και μέσα σε δεκατρείς ημέρες ο αχυρώνας του παππού έγινε μαγαζί. « Ο κόσμος στην αρχή ήταν καχύποπτος. Αναρωτιόνταν όλοι για τις προθέσεις μας αλλά υπήρχε και μία καχυποψία για τις τιμές. Μόλις όμως πέρασαν λίγες ημέρες και διαπίστωσαν ότι το προϊόν που αγοράζουν από το super market τώρα το έχουν στην πόρτα τους, στην ίδια ακριβώς τιμή, τότε εξαφανίστηκε κάθε ίχνος καχυποψίας», σημειώνει ο Μάρκος, υπογραμμίζοντας ότι οι τιμές του είναι άκρως ανταγωνιστικές με τις τιμές των προϊόντων στα super market. « Στόχος μου δεν είναι το εύκολο κέρδος. Ήμουν άνθρωπός της δουλειάς. Εργαζόμουν ως πωλητής-οδηγός σε αντιπροσωπεία οπότε γνωρίζω την αγορά. Εμένα ότι προσφορά μου παρέχει μια εταιρεία τη μεταφέρω στον πελάτη. Έτσι όλοι είμαστε ευχαριστημένοι», αναφέρει χαριτολογώντας.

24ωρες το 24ωρο και παράδοση κατ’ οίκον

«Όποιος δεν έχει ζήσει στα Βορειόχωρα έστω και για μία ημέρα δεν μπορεί να καταλάβει την καθημερινότητα των κατοίκων», επισημαίνει η Ηλιάνα Κανέρη δικαιολογώντας την απόφασή τους να υιοθετήσουν την «παράδοση κατ΄οίκον». «Το delivery  ξεκίνησε αρχικά στο χωριό και στη συνέχεια επεκτάθηκε  και στα γύρω χωριά. Ξέρετε πόση αγάπη λαμβάνουμε από τον κόσμο για αυτό. Κυρίως οι ηλικιωμένοι που αποφεύγουν τις μετακινήσεις ή δεν έχουν μεταφορικό μέσο, με αυτό τον τρόπο εξυπηρετούνται άμεσα».

Το παραδοσιακό παντοπωλείο των Τρυπών δεν έχει ωράριο. Ο Μάρκος και η Ηλιάνα βρίσκονται πάντοτε εκεί για να σε εξυπηρετήσουν. « Στόχος μας ήταν να μπορεί να βρίσκει ο κάτοικος και ο επισκέπτης των Τρυπών οποιαδήποτε ώρα της ημέρας θελήσει όποιο προϊόν του λείπει».

Ο χειμώνας δεν μας φοβίζει

Στα άμεσα σχέδια του Μάρκου και της Ηλιάνας είναι η δημιουργία ενοικιαζομένων δωματίων και η αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων της περιοχής. « Γνωρίζαμε ότι ο χειμώνας δεν θα είναι το ίδιο κερδοφόρος όπως το καλοκαίρι αλλά αυτό δεν μας πτοεί. Θα συνεχίσουμε τις παραδόσεις κατ’ οίκον και θα προσανατολιστούμε και στις αγροτικές εργασίες όπως το μάζεμα του ελαιόλαδου, των συκών, των σταφυλιών. Μας ενδιαφέρει κάθε χρόνο να είμαστε καλύτεροι», καταλήγουν.

Σημειωτέον ότι στο χωριό εκτός από το Παντοπωλείο υπάρχει και καφενείο αλλά όπως επισημαίνει ο Μάρκος «Ο καθένας στη δουλειά του».

 

Info: Το παραδοσιακό παντοπωλείο των Τρυπών βρίσκεται στην κορυφή του οικισμού και είναι ανοικτό καθημερινά από τις 07:30-02:00 το βράδυ.

Κάνει παραδόσεις προϊόντων έπειτα από παραγγελία στο τηλέφωνο 2274021386.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ