8.7.2019 14:44

Ντεκουπάζ με συνδυασμό τεχνικών και ζωγραφική με άποψη από τους μικρούς ζωγράφους της Συκιάδας

Έκθεση κεντήματος, ζωγραφικής και ντεκουπάζ από τον δραστήριο σύλλογο του χωριού

Έργα ζωγραφικής, ντεκουπάζ και κεντήματος περιελάμβανε η έκθεση των πολιτιστικών εργαστηρίων του Πολιτιστικού Συλλόγου Συκιάδας που πραγματοποιήθηκε το διήμερο Παρασκευής -Σαββάτου στην αίθουσα του συλλόγου στη Συκιάδα.   

Όπως εξήγησε το μέλος του ΔΣ Κλαίρη Μούνδουλα ο σύλλογος στην προσπάθεια του να ενεργοποιήσει τη νέα γενιά και τους κατοίκους του χωριού δημιούργησε τα εργαστήρια ζωγραφικής, ντεκουπάζ και κεντήματος. «Τα τελευταία τρία χρόνια προσπαθούμε να βρούμε τρόπους ενεργοποίησης των ανθρώπων του χωριού.  Η ανταπόκριση στα εργαστήρια είναι μεγάλη τόσο από παιδιά όσο και από ενήλικες και μας δόθηκε η ευκαιρία να έρθουμε όλοι οι χωριανοί πιο κοντά.  Το τμήμα ζωγραφικής και ντεκουπάζ λειτουργεί δύο χρόνια και του κεντήματος ένα. Στόχος μας ήταν οι συμμετέχουσες να συγκεντρώνονται στο σύλλογο, να συζητούν και ταυτόχρονα να κάνουν και κάτι δημιουργικό. Ευελπιστούμε ότι του χρόνου θα λειτουργήσουμε και άλλα εργαστήρια», υπογράμμισε η Κλαίρη Μούνδουλα

Παράλληλα η Ειρήνη Φραγκάκη, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου επίσης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλες τις συμμετέχουσες στα εργαστήρια που στήριξαν εμπράκτως το εγχείρημα του συλλόγου. « Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Ευχαριστούμε θερμά και τις εκπαιδεύτριες μας και εύχομαι του χρόνου να έχουμε ακόμη μεγαλύτερες  συμμετοχές».

Κεντούν μωσαϊκό οι Συκιαδιώτισσες

Η λέξη μωσαϊκό σημαίνει ψηφιδωτό δάπεδο ή ψηφιδωτή τοιχογραφία. Όταν πολυάριθμα μικρά διαφορετικά κομμάτια δαντέλας συναρμολογούνται με βελονιές, η μία πολύ κοντά στην άλλη, τότε αναφερόμαστε στην δαντέλα Μωσαϊκό η οποία είναι πολύ διαδεδομένη στο νησί μας. Το αποτέλεσμα αυτής της δαντέλας είναι συνήθως γεωμετρικού σχήματος.

Η τεχνική αυτή είναι πολύ δημιουργική και χρειάζεται πολύ φαντασία και υπομονή καθώς η επιλογή των κομματιών δαντέλας που θα χρησιμοποιηθούν για το ίδιο έργο είναι ιδιαίτερη και  θα πρέπει να είναι αρμονικά σε μέγεθος, χρώμα, πάχος. Αυτή την ιδιαίτερη λοιπόν τεχνική η Αγγελική Ζουμίδη τη διδάσκει με αγάπη και μεράκι στις γυναίκες της Συκιάδας. « Είναι μία εξαιρετική τεχνική, δύσκολη και απαιτητική που όμως δίνει καταπληκτικό αποτέλεσμα.  Οι συμμετέχουσες γνωρίζουν κέντημα και εξασκούνται σε αυτή την τεχνική», εξηγεί η εκπαιδεύτρια του εργαστηρίου κεντήματος.

Δημιουργικές ώρες ζωγραφικής και ντεκουπάζ

Δεύτερος χρόνος λειτουργίας του τμήματος ζωγραφικής και ντεκουπάζ του Πολιτιστικού Συλλόγου Συκιάδας με την εκπαιδεύτρια Μαρία Παληού Μπαχά να δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένη από τη συμμετοχή και την πρόοδο των παιδιών και των ενηλίκων σε αυτά.

«Στη ζωγραφική συμμετέχουν παιδιά ηλικίας από 8 ετών και η πρόοδος της είναι συγκλονιστική. Είμαι πολύ περήφανη για τα παιδιά μου», δηλώνει η Μαρία Παληού Μπαχά συμπληρώνοντας ότι στα μαθήματα ντεκουπάζ οι μαθήτριές της διδάχθηκαν διάφορες μεικτές τεχνικές. «Στόχος ήταν να μάθουν τεχνικές αλλά ταυτόχρονα να περάσουν και ευχάριστα. Θεωρώ ότι τα μαθήματά μας ήταν εποικοδομητικά και διασκεδαστικά για τις μαθήτριές μου που σήμερα παρουσιάζουν ένα μόνο μέρος της ετήσιας δουλειάς τους».   

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ