27.9.2017 8:34

Νέκρωσε η εκπαίδευση των Καρδαμύλων για τις ειδικότητες των ΕΠΑΛ

Το είπαν και το έκαναν οι Καρδαμυλίτες. Υπό κατάληψη τελούν από χθες όλα τα σχολικά συγκροτήματα του χωριού εις ένδειξη συμπαράστασης στους 5 μαθητές του ΕΠΑΛ που τους ζητείται να αλλάξουν ειδικότητα. Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκεια δεν λειτουργούν από χθες, με τους γονείς, μπροστάρηδες στην κινητοποίηση, να δηλώνουν ότι είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα, αν δεν υπάρξει θετική έκβαση στο αίτημα τους.

«Είχαμε αποσπάσει τη δέσμευση του κ. Ανδρ. Μιχαηλίδη ότι θα έχουμε απάντηση την περασμένη Δευτέρα. Μέχρι τώρα ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Το μόνο που έχουμε ως δεδομένο είναι η θετική εισήγηση της διευθύντριας Δευτεροβάθμιας και του περιφερειακού διευθυντή. Αυτές από μόνες τους, ωστόσο, δεν αποτελούν λύση», δηλώνει στον «π» το μέλος του Συλλόγου Γονέων Γυμνασίου Καρδαμύλων, Ειρ. Καραβασίλη.

Η απόφαση για την κατάληψη ελήφθη ομόφωνα από τους μαθητές και τους γονείς στα Καρδάμυλα. «Αυτό είναι το σημαντικότερο όλων. Κατανοούμε ότι, αν επιτρέψουμε τώρα την αποδυνάμωση των σχολείων μας, η εκπαίδευση στα Καρδάμυλα θα δεχτεί στη συνέχεια κι άλλα πλήγματα, σαν το πουλόβερ, όταν αρχίσει να ξηλώνεται», προσθέτει η κ. Καραβασίλη, επιμένοντας ότι η αγωνιστική αντίδραση γονέων και μαθητών δεν πρόκειται να καμφθεί μέχρι να δοθεί θετική λύση.

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές των ΕΠΑΛ δίνουν νεότερο ραντεβού σε λίγη ώρα στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να πληροφορηθούν από επίσημα χείλη αν υπάρχουν εξελίξεις. (φωτό: Ηλιάνα Πρώιου) 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ