17.1.2019 11:21

Και γερανοί στη ΒΙ.ΑΛ. που θα έκλεινε στις 6 Γενάρη

Κανονικά εκτελεί εργασίες το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, με τον Δήμο να αρκείται σε ρόλο απλού θεατή

Κανονικά και ανεμπόδιστα εκτελεί εργασίες στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙ.ΑΛ. το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, παρότι το συμβόλαιο παραχώρησης των εγκαταστάσεων έχει λήξει από τις 6 Ιανουαρίου. 

Από το πρωί της Πέμπτης ιδιωτικά μηχανήματα και γερανοί εκτελούσαν εργασίες αναδιάταξης του χώρου με τη μεταφορά κοντέινερ που σύμφωνα με πληροφορίες θα τοποθετηθούν πάνω σε νέες βάσεις τοποθέτησης, ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα του παρελθόντος όπως οι διαρροές στο αποχετευτικό και υδρευτικό δίκτυο. 

Όλα αυτά τη στιγμή που ο Δήμος σε ρόλο θεατή, απλά παρακολουθεί την εκτέλεση εργασιών σε ένα ακίνητό του -που κόστισε στον δημότη πάνω από 600.000 ευρώ- και το οποίο κατέχει πλέον παράνομα του Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. 

Ο Δήμος από την πλευρά του αναμένεται να προσφύγει δικαστικά κατά του Υπουργείου, αξιώνοντας μάλιστα αποζημίωση, υπόθεση όμως που θα εκδικαστεί σε τακτική δικάσιμο πιθανά τον προσεχή Σεπτέμβρη. Μέχρι τότε το Υπουργείο θα μπορεί να εκτελεί- έστω και παράνομα- εργασίες σε ένα ακίνητο που αφενός δεν του ανήκει, αφετέρου πρακτικά αφήνει αδιάφορο τον ιδιοκτήτη του. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ