Χωριά

19/11/17 17:50

τελ. ενημ.: 19/11/17 20:43

Φαινόμενα αυτοδικίας στο Χαλκειός

• ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΥΝΕΠΛΑΚΗΣΑΝ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ

Από μια λεπτή κλωστή κρέμεται καθημερινά η τάξη και η ασφάλεια στο Χαλκειός, όσο η δομή της ΒΙΑΛ υπερχειλίζει από πρόσφυγες και μετανάστες. Σήμερα σημειώθηκε το πιο σοβαρό περιστατικό συμπλοκών μεταξύ Χαλκούσων και προσφύγων, το οποίο οι αρχές απεύχονται να λειτουργήσει ως θρυαλλίδα για τη δημιουργία εκρηκτικού κλίματος στο Χαλκειός.

Αστυνομικές δυνάμεις υποχρεώθηκαν να παρέμβουν για να ελέγξουν συμπλοκή που είχε ως αφορμή τη διαπίστωση από ιδιοκτήτες θερμοκηπίου στην περιοχή πρόθεσης μεταναστών να εισβάλουν μέσα σ’ αυτό για λόγους που διερευνούνται και δεν αποκλείεται να συνδέονται είτε με πρόθεση αυτοπροστασίας των μεταναστών από τις καιρικές συνθήκες, είτε για να «θερίσουν» από την παραγωγή του θερμοκηπίου. Η πρόθεση των μεταναστών έγινε αντιληπτή από δύο πρόσωπα που βρίσκονταν εντός του θερμοκηπίου, οι οποίοι επιχείρησαν να τους αποτρέψουν για να διαφυλάξουν την περιουσία τους, με αποτέλεσμα να προκληθεί γενικευμένη συμπλοκή. Οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές και μάλιστα διερευνούν αν έγινε χρήση όπλου για εκφοβισμό. Έγκυρες αστυνομικές πηγές, πάντως, μιλούν για πολύ σοβαρό περιστατικό.

Ωστόσο είναι προφανές ότι τα σύννεφα πυκνώνουν στους χώρους γύρω από τη ΒΙΑΛ και μόνο όποιος δεν θέλει να το αποδεχτεί δεν αντιλαμβάνεται ότι η πρόκληση ενός περιστατικού που θα πυροδοτήσει γενικευμένες αντιδράσεις είναι πια θέμα χρόνου να συμβεί.  

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση