Χωριά

4/6/18 10:31

τελ. ενημ.: 4/6/18 12:18

Έρχεται θερμός Σεπτέμβρης για τα Καμπόχωρα

Ακόμα και με κατάληψη του σχολικού κέντρου απειλούν οι γονείς αν προχωρήσει ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας για δημιουργία Δομής Εκπαίδευσης Προσφύγων

Στις αντιδράσεις των κατοίκων και των γονέων των μαθητών του Σχολικού Κέντρου Καμποχώρων προσκρούει ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας για δημιουργία δομής εκπαίδευσης προσφύγων από το επόμενο σχολικό έτος στο Χαλκειός.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου παρουσία του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου Αρ. Κελεπερτζή, του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Αρ. Καλάργαλη και της εκπροσώπου του Υπ. Παιδείας Β. Κατριβάνου, αναλύθηκε ο σχεδιασμός του Υπουργείου για την επόμενη σχολική χρονιά που προβλέπει τη δημιουργία Δ.Υ.Ε.Π. (Δομής Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων) σε διάφορα σχολεία της Χίου μεταξύ των οποίων και το Σχολικό Κέντρο Καμποχώρων.

Ωστόσο, όπως αναμένονταν εξ αρχής, η λανθασμένη κίνηση του Υπουργείου να δημιουργήσει ακόμα μία δομή στο ήδη καταπονημένο Χαλκειός δημιούργησε εντάσεις και αλυσιδωτές αντιδράσεις, με τους γονείς να διαμηνύουν ότι είναι έτοιμοι για κατάληψη του σχολικού κέντρου από την ημέρα του αγιασμού μέχρις ότου το Υπουργείο πάρει πίσω την απόφασή του.

Οι κάτοικοι σημείωσαν ότι σε δηλώσεις τους ο Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής είχε απορρίψει την ένταξη μεταναστών και προσφύγων στα νησιά κάτι που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τον σχεδιασμό του Υπ. Παιδείας ενώ αντιπρότειναν τη δημιουργία Δ.Υ.Ε.Π. εντός της ΒΙ.ΑΛ. κάτι που απορρίφθηκε από τα στελέχη εκπαίδευσης.

Με δεδομένες τις αντιδράσεις κατοίκων και γονέων η εκπρόσωπος του Υπουργείου σημείωσε ότι οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν μέσα στο Καλοκαίρι και θα τεθούν σε εφαρμογή από τον προσεχή Σεπτέμβρη.

 

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
300x250
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση