6.7.2022 16:38

Επισκευαστικές εργασίες στο κτίριο του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Καλαμωτής

Στο πλαίσιο του έργου ‘’Επισκευή, συντήρηση σχολικών συγκροτημάτων Α' θμιας εκπαίδευσης Δήμου Χίου’’ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, πραγματοποιείται το χρονικό διάστημα που διανύουμε εκτεταμένη επισκευή της κεραμοσκεπής του κτηρίου, στο οποίο στεγάζονται το Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο Καλαμωτής.

Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Χίου αναφέρει: «Πιο συγκεκριμένα, καθαιρέθηκαν όλες οι κεραμίδες, αποκαταστάθηκε -όπου απαιτήθηκε- το κατεστραμμένο πέτσωμα, τοποθετήθηκαν νέα υδρατμοπερατή μεμβράνη και νέες γαλλικές κεραμίδες. Επίσης, πραγματοποιείται αλλαγή όλων των ψευδοροφών των αιθουσών του ισογείου του και τοποθετούνται νέες γυψοσανίδες άνθυγρες και πλάκες εξηλασμένης πολυστερίνης για θερμομόνωση. Γυψοσανίδες, ακόμη, τοποθετούνται και στην οροφή του υπόστεγου της κεντρικής εισόδου. Επιπλέον, επισκευάζεται η κορνίζα της στέγης περιμετρικά του κτηρίου, όπου αυτό απαιτείται.

Πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα των Διευθύνσεων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Καλαμωτής, που ικανοποιήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου της Χίου. Είναι, τέλος, όλα τα παραπάνω ένα ακόμη απτό δείγμα του σεβασμού και της ανάγκης συντήρησης ενός καλαίσθητου, επιβλητικού και εμβληματικού αρχιτεκτονικά κτηρίου της εκπαίδευσης της νότιας Χίου, το οποίο φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής».

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ