11.7.2019 11:58

Η οδύσσεια ενός δρόμου στο Παντουκειός

Καθημερινά παρακαλούν να μην τους συμβεί κάποιο ατύχημα ή να μην ξεσπάσει πυρκαγιά διότι όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν ή θα πεθάνουν μέσα στο σπίτι τους  αβοήθητοι ή θα καούν ζωντανοί, αφού η δυνατότητα πρόσβασης ασθενοφόρου ή πυροσβεστικού οχήματος είναι αδύνατη. Η παραπάνω περιγραφή δεν αναφέρεται σε κάποιο απομακρυσμένο χωριό του νησιού μας αλλά στο παραθαλάσσιο Παντουκειός που απέχει μόλις είκοσι λεπτά από την πόλη της Χίου.

Η ιστορία της διάνοιξης δημοτικού δρόμου που θα οδηγούσε  στις οικίες των οικογενειών που δεν έχουν πρόσβαση στον κεντρικό δρόμο του οικισμού δεν είναι τωρινή. Όπως εξηγεί στον «π» η Δ.Γ , που προ δύο εβδομάδων έπαθε σοβαρό κάταγμα και το πλήρωμα του ασθενοφόρου δεν μπορούσε να τη μεταφέρει με φορείο ή καρέκλα, η κατάσταση αυτή είναι χρονίζουσα και οι υποσχέσεις κάθε δημοτικής αρχής  πάμπολλες.

«Νοιώθουμε απροστάτευτοι και μόνοι και κάθε μέρα που περνάει και είμαστε υγιείς αισθανόμαστε  ανακούφιση. Όμως το κακό δεν αργεί να γίνει όπως και έγινε δηλαδή προ δύο εβδομάδων όταν έπεσα και χτύπησα μέσα στο σπίτι του, σηκώνοντας το μωρό  μου αγκαλιά και έμεινα ώρες στο πάτωμα μην μπορώντας πραγματικά να πάρω ανάσα. Καλέσαμε ασθενοφόρο αλλά οι άνθρωποι δεν μπορούσαν με την καρέκλα να με μεταφέρουν στο ασθενοφόρο που βρισκόταν στον δρόμο, καθώς εγώ είχα χτυπήσει τη μέση μου και ήταν αδύνατο να καθίσω. Με φορείο επίσης ήταν αδύνατη η μεταφορά μου καθώς τα σκαλιά  είναι πολλά και απότομα.  Υποτίθεται ότι μέσα στο πρόγραμμα οδοποιίας του 2018 ήταν η διάνοιξη του δρόμου που θα οδηγούσε στα σπίτια μας και θα εκτελούνταν στα τέλη Ιουνίου.  Όμως αυτό το έργο κόλλησε και τελικά δεν υλοποιήθηκε ποτέ διότι μια παραχώρηση που είχε γίνει προ 19 χρόνων από έναν ιδιοκτήτη ακινήτου προς τον δήμο,  ξαφνικά ακυρώθηκε. Ο ιδιοκτήτης μετά από 19 χρόνια μετάνιωσε για την παραχώρηση χώρου στον δήμο και με νέα συμβολαιογραφική πράξη μέσασε δύο ημέρες ακυρώνει την προηγούμενη απόφαση. Και ένα έργο προγραμματισμένο από το 2018 δεν γίνεται ποτέ γιατί προφανώς κάποιοι κωλυσιέργησαν. Το έργο ήταν έτοιμο να εκτελεστεί και ξαφνικά παρουσιάζεται η απόφαση ακύρωσης της παραχώρησης», εξηγεί η ΔΓ συμπληρώνοντας ότι παρά τις συνεχόμενες οχλήσεις της στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χίου κανένα έγγραφο μη παραχώρησης δεν της παρουσίασαν με την αιτιολογία ότι δεν έχει έννομο συμφέρον. «Αρνήθηκαν να μου δώσουν την απόφαση που τους ζήτησα και τελικά θα την πάρω με εισαγγελική παραγγελία. Το πρόβλημα δεν είναι η απόφαση. Το πρόβλημα είναι ότι είμαστε απροστάτευτοι και  ταλαιπωρούμαστε καθημερινά ακόμη και για απλά πράγματα.  Από το να μεταφέρουμε τις σακούλες του σούπερ μάρκετ, τον καρότσι του μωρού μέχρι να προμηθευτούμε πετρέλαιο και να μεταφέρουμε νερό. Μπορεί να σας ακούγονται ασήμαντα όλα αυτά εμάς ακόμη και μία απλή μετακίνηση φαντάζει Γολγοθάς. Δεν ζητάμε τίποτα παράλογο. Να αποκτήσουμε πρόσβαση στα σπίτια μας θέλουμε.», καταλήγει η Δ.Γ.

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ