27.8.2018 10:13

Αυτή τη ζημιά ποιος θα την πληρώσει;

Απέχει 63χλμ από την πόλη της Χίου, ο μέσος όρος ηλικίας των κατοίκων είναι άνω των 70 ετών αλλά παρόλα ταύτα οι άνθρωποι πληρώνουν κανονικά τους λογαριασμούς ύδρευσης, παρότι τον περισσότερο χρόνο αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υδροδότησης. 

Ο λόγος για τις Ηνωμένες Πολιτείες των Βορειοχώρων, όπως χαρακτηριστικά αποκαλούν το χωριό τους οι Νενητουρούσοι, οι οποίοι καθημερινά μένουν χωρίς νερό, όχι επειδή βρίσκεται σ ε έλλειψη αλλά προφανώς από κάποια ζημιά του δικτύου, την οποία όμως οι ιθύνοντες δεν φροντίζουν να επιδιορθώσουν. « Είμαστε αγανακτισμένοι. Δεν μας δίνουν σημασία.

Είναι ανεπίτρεπτο να μένουμε χωρίς νερό ακόμη και το χειμώνα που το χωριό δεν έχει κόσμο και δεν υπάρχει κατανάλωση. Εμείς όμως πληρώνουμε κανονικά τους λογαριασμούς μας, δεν μας τους χαρίζουν», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι κάτοικοι των Νενητουρίων.

Χαρακτηριστικό δε είναι το γεγονός ότι όταν αποφασίζει η ΔΕΥΑΧ να επιδιορθώσει μια βλάβη στο δίκτυο, δεν φροντίζει μετά να αποκαταστήσει τους λάκκους  και να απομακρύνει τα μπάζα αλλά αντιθέτως τα παρατάει καταμεσής του δρόμου με κίνδυνο ατυχήματος για τους περαστικούς. « Τα μπάζα και η τεράστια λακκούβα είναι από τον Μάιο που συνεργείο της ΔΕΥΑΧ επισκεύασε σωλήνα και άφησε τη λακκούβα ξεσκέπαστη. Είναι πολύ επικίνδυνο καθώς ο φωτισμός το βράδυ δεν είναι επαρκής και ελλοχεύουν τεράστιοι κίνδυνοι ατυχήματος καθώς εδώ οι άνθρωποι είναι μεγάλης ηλικίας και είναι εύκολο να παραπατήσουν.  Λακκούβες από αποκαταστάσεις ζημιών δεν έχουμε μόνο στου Ψαρού αλλά και στον πάνω οικισμό. Όμως ουδείς μας δίνει σημασία», λένε με παράπονο οι κάτοικοι.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ