24.9.2018 15:46

Αποχαιρέτησαν "Βορειοχωρούσικα" την AXION Hellas

Την παραδοσιακή βορειοχωρούσικη φιλοξενία γεύτηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο κατασκηνωτικό κέντρου του Μανάγρου τα μέλη της Axion Hellas  με τους κατοίκους της Αμανής να τους αποχαιρετούν με ένα παραδοσιακό πανηγύρι. « Για δύο ημέρες πάνω από 500 άτομα εξετάστηκαν από γιατρούς 25 ειδικοτήτων  της Axion  Hellas. Δόθηκε η ευκαιρία όπως και πέρσι στους ανθρώπους αυτούς να κάνουν μικροβιολογικές εξετάσεις και να εξεταστούν από ιατρούς σχεδόν όλων των ειδικοτήτων. Σκεφτήκαμε λοιπόν ότι το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για να τους ευχαριστήσουμε ήταν ένα τραπέζι με προϊόντα μόνο από την Αμανή», ανέφερε η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλός Αμανής Βιβή Ποταμούση ευχαριστώντας θερμά όλους όσους προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

« Ευχαριστώ τους προσκόπους που άμεσα ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας και μας έδωσαν τον χώρο καθώς και τα παιδιά της υπηρεσίας καθαριότητας που άκοπα 10 μέρες τώρα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους  σε ότι και αν τους ζητηθεί. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στα κορίτσια του ΚΕΠ της Αμανής, τον σύλλογο Αφροδισίων που προσέφερε όλο τον εξοπλισμό για να πραγματοποιηθεί το γεύμα, τον κ. Μόδεστο που μαγείρεψε το κατσικοπίλαφο και ρεβιθοπίλαφο, τον σύλλογο και το χορευτικό της Βολισσό, τον σύλλογο Κουρουνίων και όλους τους κατοίκους που ο καθένας  βοήθησε με τον τρόπο του».

Ένα τραπέζι «γεμάτο»  Αμανή

Τα μέλη της Axion Hellas γεύτηκαν το παραδοσιακό κατσικοπίλαφο και ρεβιθοπίλαφο που προσφέρεται στα πανηγύρια των Βορειοχώρων, ήπιαν σούμα και κρασί(κτήμα Κεφάλα) που παράγεται στην περιοχή, δοκίμασαν κάπαρη, κρίταμο και ελιές, αι τυριά από τα τυροκομεία του Πυργούση και του Μαλλά και φυσικά χωριάτικο ψωμί ψημένο στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο της  Βολισσού. «Θέλαμε δοκιμάσουν όλα τα προϊόντα που παράγει ο τόπος μας και τους τα προσφέραμε με πολύ αγάπη. Οι περισσότεροι μαγεύτηκαν από την ομορφιά της περιοχής και όπως μας είπαν χάρηκαν που είχαν την ευκαιρία να φάνε και να χορέψουν μαζί μας», σημείωσε η Βιβή Ποταμούση.

Παράλληλα η κα Ποταμούση αναφέρθηκε και στην επιτυχημένη συναυλία του κουιντέτο «Φάρος», το απόγευμα του Σαββάτου στο ιστορικό σχολείο της Βολισσού. « Ήταν μία εξαιρετική συναυλία με κορυφαίους μουσικούς της ορχήστρας της Λυρικής σκηνής. Ο κόσμος ενθουσιάστηκε και τους καταχειροκρότησε».

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ