11.12.2018 13:59

«Αν σταματήσουν τα μαθητικά δρομολόγια τα χωριά θα ξεμείνουν από συγκοινωνία»

Η έκπτωση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ δεν αποτελεί λύση, δηλώνει ο Στ. Κάρμαντζης αναζητώντας λύσεις που θα διασφαλίσουν τη μετακίνηση των μαθητών

Ακόμα ένα επεισόδιο στο σήριαλ της μετακίνησης των μαθητών παίχτηκε το απόγευμα της Δευτέρας, με τον Σταμάτη Κάρμαντζη να καταφέρνει για πολλοστή φορά τη συνέχιση της μετακίνησης των μαθητών από την Παρπαριά προς το σχολείο της Βολισσού, παρά την αρχική αδυναμία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χίου να εκτελέσει το δρομολόγιο προφασιζόμενο την έλλειψη οδηγού.

Μιλώντας στον «π» ο αντιπεριφερειάρχης ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα διακοπή των μαθητικών δρομολογίων δεν οφείλεται σε ασυνέπεια της περιφέρειας ως προς τις πληρωμές αλλά στα εσωτερικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Χίου.

Ο ίδιος το απόγευμα της Δευτέρας συναντήθηκε με στελέχη της εταιρείας και συνομίλησε με τη διοίκησή της που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση ότι τα δρομολόγια προς το παρόν θα συνεχιστούν κανονικά.

Ωστόσο, ο κ. Κάρμαντζης, αναγνώρισε ότι πρόκειται για μία προσωρινή λύση μέχρι την περίοδο των γιορτών, λέγοντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα αναμένεται να προκύψει στη συνέχεια, με το άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

«Η έκπτωση είναι η εύκολη λύση. Όμως πρέπει να δούμε την κατάσταση που θα προκύψει αν το Υπεραστικό ΚΤΕΛ κηρυχθεί έκπτωτο. Γιατί μαζί με το αναμενόμενο κενό που θα ακολουθήσει στη μεταφορά των μαθητών, ακόμα και τα χωριά θα ξεμείνουν από συγκοινωνία κι αυτή είναι μία εξαιρετικά σοβαρή παράμετρος», εξήγησε ο ίδιος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ