Χίος Πόλη

4/1/18 14:46

τελ. ενημ.: 5/1/18 11:09

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες για την επέκταση της ΒΙ.ΑΛ.

Απορρίφθηκε η αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής που κατέθεσε ιδιώτης κατά του ελληνικού δημοσίου για καταπάτηση της έκτασής του, με σκοπό να περάσουν βαρέα οχήματα προς το hotspot

Αποφασισμένο να εκμεταλλευτεί την απόφαση του Ειρηνοδικείου Χίου που εκδόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης και η οποία απορρίπτει το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής που κατέθεσε ιδιώτης χωραφιού στη ΒΙ.ΑΛ. κατά του ελληνικού δημοσίου για καταπάτηση, εμφανίζεται το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ουσιαστικά με αυτή την απόφαση κάμπτεται και το τελευταίο εμπόδιο και ανοίγει ο δρόμος, κυριολεκτικά και μεταφορικά για την δίοδο βαρέων οχημάτων που θα μεταφέρουν και θα τοποθετήσουν οικίσκους στον χώρο περιμετρικά της ΒΙ.ΑΛ., αυξάνοντας τη χωρητικότητα του hotspot από τα 894 άτομα στα 1.500.

Με την απόφασή της η Ειρηνοδίκης έκρινε ότι δεν συντρέχει κατεπείγουσα ανάγκη για την έκδοση προσωρινής διαταγής. Η ουσία της υπόθεσης, δηλαδή το αν το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής καταπάτησε την έκταση ιδιώτη στο Χαλκειός προκειμένου μέσα από το χωράφι του να περάσουν τα μηχανήματα που θα τοποθετούσαν τους οικίσκους θα κριθεί στη δικαστική αίθουσα την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου.

Από την πλευρά της Κυβέρνησης πάντως διατυπώνεται η πρόθεση άμεσης εγκατάστασης των οικίσκων, ώστε οι εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες  2 εβδομάδες, δηλαδή σχεδόν ένα μήνα πριν την εκδίκαση της υπόθεσης στο Ειρηνοδικείο.  

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση