17.5.2024 15:21

Τουλάχιστον κλείστε αυτό το… ρεζιλίκι (Pics)

Από χώρο εναπόθεσης μπαζών και κλαδιών μέχρι «νεκροταφείο» παλιών αυτοκίνητων και χώρο στάθμευσης βαρκών έχει μετατραπεί ο δημοτικός χώρος στάθμευσης των Ταμπάκικων

Μπορεί προεκλογικά όλοι οι υποψήφιοι να έθεταν ως βασικό θέμα την αναβάθμιση των δημοτικών χώρων στάθμευσης ώστε αυτοί να αποσυμφορήσουν- μέσα από τη συγκοινωνία των Αστικών ΚΤΕΛ- το κέντρο της πόλης της Χίου, ωστόσο η πραγματικότητα έρχεται να βάλει φρένο σε οποιαδήποτε τέτοια προσδοκία.

Και αυτό διότι, η σημερινή εικόνα του δημοτικού χώρου στάθμευσης στα Ταμπάκικα, κάθε άλλο παρά εξυπηρετεί τη στάθμευση οχημάτων στην περιοχή, αφού πλέον δεν υπάρχει χώρος για στάθμευσης οχημάτων.

Η εικόνα που κατέγραψε ο «Π», έπειτα από καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής είναι ενδεικτική της ακαταλληλότητας του χώρου που έχει μετατραπεί από χώρο εναπόθεσης μπαζών και κλαδιών κάτω από τη μύτη των υπηρεσιών του Δήμου, μέχρι και σε «νεκροταφείο» παλιών αυτοκίνητων αλλά και σε χώρο στάθμευσης βαρκών.

Μάλιστα, τα εγκαταλελειμμένα οχήματα, όπως κατήγγειλαν κάτοικοι στον «Π», αποσυναρμολογούνται από συγκεκριμένα άτομα που βρίσκονται στον χώρο κάθε βράδυ, αφαιρώντας από μέσα οτιδήποτε λειτουργικό μπορεί να υπάρχει στο κάθε αμάξι.

Το ακόμα πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι, οι κάτοικοι αναγκάζονται να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους μπροστά από τα σπίτια τους- λαμβάνοντας μάλιστα κλήσεις από την Τροχαία, αφού όπως εξηγούν, εάν τα αφήσουν το βράδυ στον δημοτικό χώρο στάθμευσης, κατά πάσα πιθανότητα, την επόμενη ημέρα θα τα βρουν διαρρηγμένα και με ζημιές.

Ακόμα πάντως και αν κάποιος επιχειρήσει να εισέλθει στον κατά τα άλλα χαρακτηρισμένο ως χώρο στάθμευσης των Ταμπάκικων, αν γλιτώσει από όλα τα υπόλοιπα, σίγουρα θα πέσει σε κάποιον από τους δεκάδες κρατήρες στο οδόστρωμα, ένα ακόμη δείγμα της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης των υπευθύνων.

Όπως επεσήμαναν στον «Π», δεν πρόκειται για μία κατάσταση που διαμορφώθηκε τώρα αλλά έχει καταγγελθεί εδώ και καιρό τόσο στην προηγούμενη δημοτική αρχή, όσο και στη σημερινή, που αντιμετώπισαν το θέμα επιφανειακά δίνοντας μελλοντικές υποσχέσεις παρεμβάσεων, οι οποίες όμως αποδεικνύονται κενές περιεχομένου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ