26.6.2017 11:17

Την Τρίτη στη Χίο η Πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα

Επίσκεψη στη Χίο θα πραγματοποιήσει την Τρίτη η Πρέσβυς τους Ισραήλι στην Ελλάδα κ. Ιρίτ Μπεν- Άμπα προκειμένου να παραστεί στην τελετή παράδοσης του ιατρικού εξοπλισμού, δωρεά του Κράτους του Ισραήλ προς το Γενικό Νοσοκομείο και το Ιατρικό Κέντρο του νησιού. 

Η τελετή θα λάβει χώρα στο Γενικό "Σκυλίτσειο" Νοσοκομείο Χίου παρουσία του Δημάρχου, κ. Μανώλη Βουρνού, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ιατρών και της Διευθύντριας του Νοσοκομείου, κ. Ελένης Κανταράκη.

Επίσης, η Πρέσβυς θα έχει ξεχωριστή συνάντηση με τον Δήμαρχο, ενώ θα επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας  Συναγωγής του νησιού, το Ιατρικό Κέντρο Πυργίου, το κέντρο προσφύγων ΒΙΑΛ και τα Μαστιχοχώρια.

H Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα αποφάσισε φέτος να δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού της που προοριζόταν για τον εορτασμό της Ημέρας της Ανεξαρτησίας του Ισραήλ, στις ανάγκες των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, προχωρώντας σε δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στη Χίο.

Ο εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας δόθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου και στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο Πυργίου. Θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κατοίκων, των προσφύγων και των τουριστών.

Η δωρεά αποτελεί πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ και φέρει την ονομασία "βοηθώντας τους φίλους που βοηθούν." Σκοπός είναι η παροχή βοήθειας στους Έλληνες των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου που διεξάγουν έναν θαρραλέο αγώνα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, της εισροής προσφύγων και της απώλειας εισοδήματος τα τελευταία χρόνια.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ