26.6.2017 9:40

Τη δική της βιβλιοθήκη αποκτά η Μητρόπολη Χίου

Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση των εργασιών βρίσκεται το Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Χίου, που θα στεγαστεί στο κτίριο της πρώην Εμπορικής Τράπεζας στο Βροντάδο. Τα συνεργεία του δωρητή έχουν προχωρήσει σημαντικά το έργο, αφού έχουν σχεδόν τελειώσει οι εσωτερικές διαμορφώσεις του κτιρίου, ενώ σε τροχιά ολοκλήρωσης βρίσκονται και οι εργασίες στην εξωτερικής όψη.

«Μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες η Ιερά Μητρόπολη δεν θα εμπλακεί καθόλου. Έχουμε εμπιστοσύνη στον χορηγό που έχει αναλάβει την πλήρη αποκατάσταση του χώρου και της βιβλιοθήκης. Με αυτή την έννοια ο πλήρης έλεγχος ανήκει στους μηχανικούς που έχει ορίσει ο χορηγός. Κρίνοντας πάντως από τα σχέδια που παρουσιάστηκαν στο Μητροπολιτικό Συμβούλιο, το αποτέλεσμα που θα προκύψει θα είναι εξαιρετικό», ανέφερε το μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, Κ. Βεργίνας.

Σημείο πνευματικής αναφοράς για το νησί

Το γεγονός πάντως ότι η Μητρόπολη αποφάσισε τη μετατροπή του κτιρίου σε Πνευματικό Κέντρο, που κατά κύριο λόγο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες βιβλιοθήκης, φανερώνει ακόμα μία αναγκαιότητα που εδώ καιρό απασχολούσε τη Μητρόπολη.

«Η Ι.Μ. Χίου διαθέτει δεκάδες χιλιάδες βιβλία για τα οποία δεν υπάρχει χώρος. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται σε κακή κατάσταση. Με τη δημιουργία της βιβλιοθήκης θα αποκατασταθούν, θα ταξινομηθούν και θα είναι εύκολα προσβάσιμα από το κοινό. Η βιβλιοθήκη θα είναι χωρισμένη σε θεματικές ενότητες κάτι που θα καταστήσει τον εντοπισμό ενός βιβλίου περισσότερο εύκολη υπόθεση. Νομίζω σύντομα, με την ολοκλήρωση του έργου, θα έχουμε να πούμε και κυρίως να δούμε πολλά περισσότερα», κατέληξε ο κ. Βεργίνας. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ