17.3.2017 12:18

Συναίνεση και περίσκεψη για τον ρουκετοπόλεμο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΦΙΛΟΙ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥΣΙΑΚΩΝ ΕΘΙΜΩΝ»

Περίσκεψη και λεπτότητα σε όποιες κινήσεις εκατέρωθεν γίνονται αναφορικά με τη διεξαγωγή του ρουκετοπόλεμου, συστήνει με νέα ανακοίνωση του το Σωματείο «Φίλοι Βρονταδουσιακών Εθίμων».

Σε αυτήν αναφέρεται: Το Σωματείο «Φίλοι Βρονταδουσιακών Εθίμων» δημιουργήθηκε πρωτίστως για τη σύσφιξη των κοινωνικών δεσμών των κατοίκων του Βροντάδου.

Ως εκ τούτου -όπως κάθε φορά τονίζει- δεν το εκφράζει κανενός τύπου παρώθηση για τη διεξαγωγή του «ρουκετοπόλεμου» χωρίς την καθολική συναίνεση όσων εμπλέκονται άμεσα με αυτόν.

Η ανάμειξη του Σωματείου στην υπόθεση του «ρουκετοπόλεμου» είναι καθαρά παρατηρησιακή. Κατέδειξε συλλέγοντας μαρτυρίες ότι α) πολλοί περίοικοι επιθυμούν τη διεξαγωγή του εθίμου, εφόσον οι οικίες τους προστατεύονται επαρκώς, β) ότι μια μεγάλη μερίδα «ρουκετατζήδων» επιθυμεί να ακολουθήσει τον δρόμο του μέτρου, εφόσον συναινούν όλοι οι περίοικοι.

Το Σωματείο ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν θεωρεί ότι ο «ρουκετοπόλεμος» ήταν, ή είναι, ένα είδος «πλάκας» κάποιων περιθωριακών εις βάρος των συνανθρώπων τους. Με δεδομένη τη διάχυτη ευαισθησία της κοινής γνώμης, που αναγνωρίζει τον «ρουκετοπόλεμο» ως δρώμενο πολιτιστικό, κάθε συζήτηση ή κίνηση που τον αφορά απαιτεί περίσκεψη και -κυρίως- λεπτότητα.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ