29.3.2018 15:43

Σύσκεψη για τον ρουκετοπόλεμο στο παρά πέντε

• Μία εβδομάδα πριν τη διεξαγωγή του εθίμου αποφάσισε ο Δήμος να συγκαλέσει σύσκεψη για να ρυθμίσει τις λεπτομέρειες για τον ρουκετοπόλεμο

Λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή του ρουκετοπόλεμου και έχοντας μεσολαβήσει νωρίτερα δημοσίευμα του «π», αποφάσισε ο Δήμος να συγκαλέσει σύσκεψη για τα ρύθμιση των λεπτομερειών του εθίμου, αφού προηγουμένως διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν σε εξέλιξη πολλές εκκρεμότητες.

Μία από αυτές, όπως είχε επισημάνει ο «π» με δημοσίευμά του, είναι και το ζήτημα της μεταφοράς των πολιτών που θέλουν να παρακολουθήσουν το έθιμο σε σημεία θέασης μακρύτερα από τα σημεία ρίψης των ρουκετών. Κι αυτό γιατί μέχρι και σήμερα ο Δήμος δεν έχει βρει λύση στον τρόπο με τον οποίο θα μεταφέρονται οι επισκέπτες το βράδυ του Μ. Σαββάτου, ότι δηλαδή γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια.

Όπως εξήγησε στον «π» ο αντιδήμαρχος Στρ. Γδύσης η σκέψη η οποία υπάρχει είναι οι επισκέπτες να σταθμεύουν τα οχήματά τους ή να  μεταβαίνουν στον Άγιο Γεώργιο Βροντάδου με κάθε διαθέσιμο μέσο και από εκεί να τους παραλαμβάνουν λεωφορεία που θα τους μεταφέρουν σε συγκεκριμένα σημεία θέασης. Ωστόσο μέχρι και σήμερα ο Δήμος δεν έχει υποβάλλει αίτημα στο ΚΤΕΛ ώστε να εξεταστεί αυτό το ενδεχόμενο.


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Στην ίδια σύσκεψη της Πέμπτης αποφασίστηκε η συνδρομή της Τροχαίας αλλά και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου ώστε η πρώτη να διευκολύνει την κίνηση των οχημάτων και η δεύτερη να παρέμβει όπου χρειαστεί. Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκαν διάφορα σημεία όπου θα απαγορεύεται η κυκλοφορία και η στάθμευση των οχημάτων για λόγους ασφαλείας από το απόγευμα του Μ. Σαββάτου μέχρι και τις πρώτες ώρες της Κυριακής του Πάσχα και οι οποίες θα ανακοινωθούν προσεχώς. Παράλληλα ο Δήμος θα στήσει δίκτυο εθελοντών που θα ρυθμίζει την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή ενώ θα υπάρξουν και μονοδρομήσεις.

Ως επιπλέον μέτρο πυρασφάλειας ζητήθηκε από την Πυροσβεστική το άδειασμα όλων των κάδων απορριμμάτων το πρωί του Μ. Σαββάτου καθώς δύναται να αποτελέσουν εστίες πυρκαγιάς.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Μ. Φαφαλιός, ο προϊστάμενος της πολιτικής προστασίας του Δήμου Γ. Ζώας που διαθέτει εμπειρία στα του ρουκετοπόλεμου ήδη από το παρελθόν, ο εντεταλμένος για θέματα τουρισμού του Δήμου Δ. Καράλης, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Χίου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, η Τροχαία Χίου καθώς και μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Βρονταδουσιακών Εθίμων.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ