18.6.2020 14:10

Στον παρόν ΕΣΠΑ η ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου

Η Δημοτική Αρχή σπάει τις παρεμβάσεις σε 3 εργολαβίες σπεύδοντας να εντάξει τις παρεμβάσεις στον Δημοτικό Κήπο στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο

Από το εσωτερικό του Δημοτικού Κήπου φαίνεται ότι θα ξεκινήσουν οι πολυαναμενόμενες παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης, που προβλέπονταν στη μελέτη Δοξιάδη, που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Ξενάκη, πριν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη είχε λάβει (και ορθώς όπως αποδείχτηκε) την απόφαση να «σπάσει» σε 3 εργολαβίες το έργο της ανάπλασης.

Έτσι, κατά τον κ. Ξενάκη, μετά την απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορούσε την προσφυγή των θιγομένων κατοίκων και επιχειρηματιών (που εστίαζαν κυρίως στις κυκλοφοριακές παρεμβάσεις), οι Τεχνικές Υπηρεσίες ήρθαν σε συνεννόηση με την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, προκειμένου η μελέτη της ανάπλασης του Δημοτικού Κήπου να ενταχθεί προς χρηματοδότηση στην παρούσα προγραμματική περίοδο.

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος πρόκειται για εκείνη την εργολαβία με τις λιγότερες παρεμβάσεις κάτι που επιτρέπει την άμεση ένταξη του έργου και την υλοποίησή του στο παρόν ΕΣΠΑ.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ