Χίος Πόλη

5/12/18 16:14

τελ. ενημ.: 5/12/18 16:37

Στο αρχείο οι μηνύσεις για τη ΒΙ.ΑΛ. με πρόταση της Σπυριδούλας Σταυράτη

Μπορεί η απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Συμβουλίου της χώρας να παραβιάζονταν συστηματικά επί σειρά μηνών, ωστόσο αυτό μάλλον δεν είχε ιδιαίτερη σημασία.

Στο αρχείο τέθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Βορείου Αιγαίου, έπειτα από πρόταση της εισαγγελέως Χίου Σπυριδούλας Σταυράτη, η μήνυση που υπέβαλε ο Δήμος Χίου για τη συστηματική και επί σειρά μηνών καταπάτηση του ανώτατου αριθμού φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη ΒΙ.ΑΛ. που είχε επιβάλει το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο Δήμος Χίου έπειτα από αίτημα των κατοίκων του Χαλκειούς, ζήτησετην ποινική δίωξη όσων συνέχιζαν να αγνοούν την απόφαση του Σ.τ.Ε. με την οποία ορίζονταν ότι ο ανώτατος αριθμός φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη ΒΙ.ΑΛ. δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 1.274 άτομα.

Ωστόσο παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, τις έστω καθυστερημένες αντιδράσεις του Δήμου, τα δεκάδες δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου καθώς και τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου, η Εισαγγελία κινητοποιήθηκε μόνο κατόπιν μήνυσης.

Τελικά με αρκετή καθυστέρηση οι εισαγγελικές αρχές, με προτροπή της Σπυριδούλας Σταυράτη, έκριναν ότι προφανώς περισσότερη σημασία έχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής θέτοντας την υπόθεση στο αρχείο.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση