15.3.2017 11:35

Ρατσισμός της Διαφορετικότητας – Η ψυχολογική διάσταση του φαινομένου

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού (21/3) ο Παγχιακός Σύλλογος ΑμεΑ στο πλαίσιο ενημέρωσης της κοινωνίας για τη διαφορετικότητα που χαρακτηρίζει τα άτομα με αναπηρία και προκειμένου να εξαλείψει στερεότυπα και στεγανά που θέλουν τα ΑΜΕΑ στο περιθώριο, διοργανώνει συνάντηση με σκοπό την πρόκληση συζήτησης με θέμα «Ο ρατσισμός της διαφορετικότητας – Η ψυχολογική διάσταση του φαινομένου» το Σάββατο, 18 Μαρτίου, στις 18:30 στο Καφέ ΚΗΠΟΣ.

Με γενικότερο θέμα τον ρατσισμό και στόχο την συμφιλίωση με την διαφορετικότητα, ψυχολόγοι από διαφορετικά εργασιακά πεδία, θα δώσουν μία πιο πλατιά ματιά σ’ αυτό το καίριο ζήτημα. Η Πάττυ Κουρίδου, ψυχολόγος στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Χίου, ο Γιάννης Μηνόγιαννης, ψυχολόγος στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και ο Παντελής Πρώϊος, ψυχολόγος του Παγχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία θα αναπτύξουν το θέμα πολυδιάστατα και θα συζητήσουν μαζί μας. Θα έχουμε όλοι την ευκαιρία να καταθέσουμε θέσεις, απόψεις και προβληματισμούς, συμμετέχοντας στη συζήτηση, προκειμένου να φωτίσουμε τις σκοτεινές πλευρές του θέματος και να απενοχοποιήσουμε την διαφορετικότητα.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ