11.3.2022 15:28

Πρωτόγνωρη η ανταπόκριση της Χίου στο κάλεσμα του Ερυθρού Σταυρού (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε λίγες ημέρες η αναχώρηση του πρώτου κοντέινερ ανθρωπιστικής βοήθειας από τη Χίο για τον λαό της Ουκρανίας

Συγκινητική και πέρα από κάθε προσδοκία είναι μέχρι στιγμής η ανταπόκριση της Χίου, στο κάλεσμα του τοπικού παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για ανθρωπιστική βοήθεια στην δοκιμαζόμενη Ουκρανία.

Κοινωνικοί, πολιτικοί και πολιτιστικοί φορείς του νησιού αλλά και μεμονωμένα άτομα, κάθε ημέρα που περνά, γεμίζουν τις αποθήκες του Ερυθρού Σταυρού στη Χίο, με τις εθελόντριες να τα ταξινομούν ανά είδος ώστε να τα αποστείλουν από το νησί στην Αθήνα και από εκεί στην Πολωνία και την Ουκρανία.

Μάλιστα το πρώτο κοντέινερ αναμένεται να αναχωρήσει από τη Χίο μέσα στην επόμενη εβδομάδα κι αυτό διότι ήδη οι κεντρικές αποθήκες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι γεμάτες.

Παράλληλα με τις παραπάνω δράσεις, συγκεντρώνονται και χρήματα από τον Ε.Ε.Σ. αλλά και αιτήσεις για όσους επιθυμούν να φιλοξενήσουν άτομα από την Ουκρανία στα σπίτια τους για σύντομο χρονικό διάστημα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ