21.1.2019 12:27

Πρωτοβουλία Μιχαηλίδη για τις ετοιμόρροπες πολυκατοικίες του Χριστού Βαρβασίου

Η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, με διαχρονική ευθύνη πολλών, οι εργατικές κατοικίες Χριστού Βαρβασίου δεν αποτελεί μόνο πρόβλημα αποσύνθεσης των κτιριακών υποδομών, αλλά και ζήτημα κοινωνικής εγκατάλειψης. Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης έχει, μετά από αίτημα των κατοίκων, αναλάβει το τελευταίο διάστημα πρωτοβουλία να δρομολογηθεί λύση στο μακροχρόνιο αυτό πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, πριν τις γιορτές (15/12/18) πραγματοποίησε επίσκεψη στις εργατικές κατοικίες, όπου συναντήθηκε με κατοίκους και ενημερώθηκε από πρώτο χέρι για τα πολλαπλά και σοβαρότατα προβλήματα των κτιρίων του οικισμού, τα οποία συνεπάγονται όχι μόνο δύσκολες συνθήκες διαβίωσης αλλά και εν δυνάμει κινδύνους.

Εν συνεχεία, την Τετάρτη 16/1/19 πραγματοποίησε συνάντηση στο γραφείο του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Δημαρά όπου, μεταξύ άλλων θεμάτων, συζητήθηκε και το συγκεκριμένο ζήτημα.

Προτάθηκε από την πλευρά του βουλευτή η ένταξη των εργατικών κατοικιών Χριστού Βαρβασίου στην εξαγγελθείσα και υπό εκπόνηση δράση του Υπουργείου για τις αστικές αναπλάσεις, κάτι που αντιμετωπίστηκε καταρχήν θετικά. Από το γραφείο του Υφυπουργού ζητήθηκε αναλυτικός φάκελος του ιστορικού του προβλήματος και της τρέχουσας κατάστασης, αίτημα που μεταβιβάστηκε από το βουλευτή στους κατοίκους σε νεότερη συνάντηση που είχαν  στις 18/1/19.

Τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν θα τεθούν υπόψη του Υπουργείου προκειμένου να φανεί αν είναι δυνατή η διευθέτηση του ζητήματος μέσω της συγκεκριμένης οδού.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ