16.10.2019 18:37

Όταν ο όμιλος Φεγγουδάκη δεν είχε όφελος από το παράνομο μπάζωμα

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: Aplotaria.gr

Δεν συνηθίζω να επανέρχομαι σε γραφόμενα που έχουν παρέλθει ωστόσο για μία και μόνο φορά αναγκάζομαι να το κάνω για να αποκαταστήσω μία σημαντική ανακρίβεια.

Στις 3.10.2019 ο «π» έλαβε επιστολή από τον Όμιλο Φεγγουδάκη, στην οποία μεταξύ άλλων ο Αντώνης Φεγγουδάκης διαμαρτύρονταν διότι, σε πρωτοσέλιδο άρθρο του «π» είχα επισημάνει ότι μετά την κατεδάφιση της πιτσαρίας Λύκου: «ο χώρος καθαρίστηκε και σύντομα μετατράπηκε σε άτυπο χώρο στάθμευσης για παρακείμενο γνωστό ξενοδοχείο αλλά κι επιχειρήσεις της περιοχής».

Βασιζόμενος σε αυτό το σχόλιο ο κ. Φεγγουδάκης απάντησε ότι αν θέλω να βάλω τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση θα πρέπει να λάβω υπόψη ότι: «Ως Όμιλος, ουδέποτε σταθήκαμε εμπόδιο στην ανάπτυξη, ούτε κάνουμε παράνομη χρήση του χώρου απέναντι από το Ελληνικό Κάστρο. Πουθενά δεν φέρεται να υπάρχει επιγραφή όπου επικαλούμαστε το χώρο ως περιοχή στάθμευσης της επιχείρησης μας. Επίσης, δεν υπάρχει πινακίδα του Δήμου που να λέει «Απαγορεύεται η Στάθμευση». Ο χώρος, όπως είναι τώρα, με σκουπίδια και χώματα, είναι εστία μολύνσεως και σε καμία περίπτωση δεν «διευκολύνει τις διπλανές επιχειρήσεις». Προσθέτει μάλιστα ότι προφανώς ο κόσμος σταθμεύει εκεί, όχι για το ξενοδοχείο του αλλά επειδή υπάρχει σοβαρότατα πρόβλημα έλλειψης πάρκιγνκ στο νησί (έτσι γενικά και αόριστα).

Επειδή όμως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια κι επειδή όσοι τον συμβούλευσαν να γράψει όσα έγραψε τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα ενώ αντίθετα έπρεπε να τον προστατεύσουν, δανείζομαι αυτή τη φωτογραφία από το site Aplotaria.gr, δηλαδή ένα χρόνο μετά την κατεδάφιση της πιτσαρίας. 

Γιατί τελικά ο Όμιλος του κ. Φεγγουδάκη όχι μόνο έκανε παράνομη χρήση του χώρου αλλά είχε τοποθετήσει και ταμπέλα με σχετική επιγραφή στην οποία έγραφε: «CUSTOMERS PARKING- ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ» με το λογότυπο μάλιστα της επιχείρησης.

Δεν το ήξερε ο κ. Φεγγουδάκης; Μάλλον όχι. Πόνταρε ίσως στο γεγονός ότι κανείς δεν θα το θυμόταν… αλλά η αλήθεια είναι αυτή και την παραθέτω απλά και μόνο για την αποκατάστασή της.

Τι προκύπτει λοιπόν; Ότι βεβαίως έκανε παράνομη χρήση του χώρου, βεβαίως και λειτούργησε ως «χώρος στάθμευσης πελατών» μέχρι τουλάχιστον που η ταμπέλα εξαφανίστηκε, βεβαίως και είπε ψέματα, χωρίς στο κάτω- κάτω να υπάρχει και λόγος.

Υ.Γ.: Και μία άλλη αλήθεια, σε όσους κόπτονται για την επιχειρηματικότητα. Και ο Λύκος επιχείρηση ήταν και ευτυχώς συνεχίζει να είναι. Αλλά ο Λύκος δεν είχε το μέγεθος Φεγγουδάκη…

Υ.Γ.2: Πραγματικά το τελευταίο που απασχολεί τον Χιώτη είναι κ. Αντώνη αν χρησιμοποιήσατε τον χώρο. Αλλά να μιλάμε με ειλικρίνεια... 

Παντελής Φύκαρης

Εκδότης "π"

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ