11.6.2020 20:15

Οριστικά μονόδρομος η οδός Δημοκρατίας

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή των κατοίκων ανοίγοντας τον δρόμο για την ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου

Νέα δεδομένα στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο της πόλης της Χίου δημιουργεί η απόρριψη από το Συμβούλιο της Επικρατείας της προσφυγής των θιγομένων κατοίκων, οι οποίοι είχαν διατυπώσει σειρά ενστάσεων για την ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου και όσα αυτή προέβλεπε.

Ευχάριστη εξέλιξη που ανοίγει τον δρόμο για μία συνολικότερη ανάπλαση προς όφελος της κοινωνίας έκανε λόγο σε δηλώσεις του στον «π» ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η δημοτική αρχή έχει συμπεριλάβει στις παρεμβάσεις της πολλές από τις παρατηρήσεις των θιγομένων κατοίκων.

Σε τρία μέρη

Όπως εξήγησε ο Σταμάτης Κάρμαντζης, η συνολικότερη μελέτη θα «σπάσει» σε τρεις ξεχωριστές εργολαβίες. Η πρώτη θα αφορά το κομμάτι της Πλατείας Βουνακίου, η δεύτερη τον Δημοτικό Κήπο και η τρίτη την οδό Πολυτεχνείου. Στόχος κατά τον ίδιο είναι η ανάπλαση να μη γίνει μαζικά αλλά τμηματικά ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στο κέντρο.

Μονόδρομος η οδός Δημοκρατίας

Ένα από τα βασικότερα σημεία που υπήρξε διαφωνία ήταν αυτό της οδού Δημοκρατίας και της μετατροπής της, με την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών, σε δρόμο διπλής κυκλοφορίας οχημάτων. Όμως, οι σοβαρές ενστάσεις που διατύπωσε το Λιμεναρχείο Χίου, ότι δηλαδή η τοποθέτηση φαναριών θα δημιουργήσει δραματικές συνέπειες στην Προκυμαία αλλά και οι διαφωνίες των κατοίκων της περιοχής, έκαναν τη δημοτική αρχή να λάβει την οριστική απόφαση ότι η οδός Δημοκρατίας θα παραμείνει μονόδρομος.

Αλλαγή και στην οδό Πολυτεχνείου

Διαφοροποίηση από την αρχική μελέτη, υπάρχει και στην οδό Πολυτεχνείου αφού η Δημοτική Αρχή δεν προτίθεται να ακολουθήσει τις υποδείξεις της αρχικής μελέτης για στένεμα του δρόμου και μετατροπής του σε οδό ήπιας κυκλοφορίας οχημάτων.

«Δεν νομίζω ότι ο στόχος μας είναι να βγάλουμε το κέντρο, έξω από το κέντρο. Μπορούμε να κάνουμε την οδό Πολυτεχνείου, δρόμο ήπιας κυκλοφορίας χωρίς τις υπερβολές της αρχικής μελέτης», εξήγησε ο Δήμαρχος.

Η ανάπλαση της πιάτσας των Ταξί

Σημαντικές παρεμβάσεις αναμένονται και στην πιάτσα των Ταξί καθότι, σύμφωνα με τον Σταμάτη Κάρμαντζη θα υπάρξει παρέμβαση και στο ευρύτερο κομμάτι της Κεντρικής Πλατείας έπειτα από τη σύμφωνη γνώμη των επαγγελματιών οδηγών.

Οι παρεμβάσεις στον Κήπο

Το σημείο που μάλλον δεν θα τροποποιηθεί ιδιαίτερα η αρχική μελέτη είναι αυτό του Δημοτικού Κήπου της Χίου με τον Δήμαρχο να αναφέρει ότι η μοναδική παρατήρηση είναι η ηχορύπανση από τον θερινό κινηματογράφο, για τον οποίο υπογράμμισε την ανάγκη ανάπλασης και εκσυγχρονισμού του.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ