Χίος Πόλη

6/10/17 19:09

τελ. ενημ.: 7/10/17 11:20

Online όλα τα καταφύγια στον Δήμο Χίου

Στην ψηφιακή αποτύπωση όλων των καταφυγίων του Δήμου Χίου και την κατηγοριοποίησή τους με βάση διάφορα κριτήρια, προχώρησε το γραφείο Πολιτικής Προστασίας, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να γνωρίζουν το πλησιέστερο καταφύγιο σε περίπτωση φυσικής καταστροφής.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία πάρθηκε μετά τον μεγάλο σεισμό του Ιουνίου. «Καταγράφηκαν όλοι οι χώροι καταφυγής με ακριβείς γεωγραφικές συντεταγμένες. Ο Δημότης μέσω του site του Δήμου μπορεί να επιλέξει την περιοχή που διαμένει και στη συνέχεια να δει ποια καταφύγια είναι κοντά του», ανέφερε ο Μανώλης Βουρνούς.

Η λίστα προς το παρόν περιέχει τα καταφύγια από τον Βροντάδο μέχρι και την Καλλιμασιά και θα ανανεωθεί στο προσεχές μέλλον, ώστε να συμπεριληφθούν όλα τα καταφύγια σε όλη την έκταση του νησιού.

Στο ειδικό χάρτη που έχει αναρτηθεί στο site του Δήμου, ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει πάνω σε οποιοδήποτε καταφύγιο ή σημείο διαφυγής και να πληροφορηθεί για τις δυνατότητές του, όπως για παράδειγμα αν έχει πρόσβαση για το αυτοκίνητο, αν διαθέτει νερό ή τρόφιμα, εάν έχει σύνδεση με το διαδίκτυο καθώς και για άλλες πληροφορίες. 

Δείτε τον χάρτη ΕΔΩ

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση