22.11.2018 13:28

Όνειρο πολύ μακρινό η ανάπλαση του δημοτικού κήπου

• Οριστική «πόρτα» από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής μετά την επιμονή της δημοτικής αρχής να μην προχωρήσει σε καμία τροποποίηση της μελέτης.

Στο Κεντρικό Συμβούλιο Αρχτεκτονικής (στην καλύτερη περίπτωση) μεταφέρεται το αίτημα της δημοτικής αρχής για την έγκριση της μελέτης ανάπλασης του δημοτικού κήπου μαζί με την ενοποίηση του χώρου από την είσοδο του κάστρου ως την Απλωταριά, έπειτα από την οριστική της απόρριψη από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής.

Η απροθυμία της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε τροποποιήσεις της μελέτης και η σθεναρή αντίδραση που συναντά για την εφαρμογή της από περίοικους του δημοτικού κήπου υποχρέωσαν το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής να απορρίψει το «βαρύ χαρτί» των δράσεων της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Πλέον ο σχεδιασμός μεταφέρεται για έγκριση στο ΚΕΣΑ, το οποίο εδρεύει στη Μυτιλήνη, χωρίς να αποκλείεται από εκεί να παραπεμφθεί για εξέταση του αιτήματος σε όργανα με έδρα την Αθήνα…

Η απόρριψη από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής ήταν μάλλον αναμενόμενη από τη δημοτική αρχή, για αυτό και το έργο δεν περιλαμβάνεται στο ψηφισμένο Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2019. Στο Δήμο και την Τεχνική Υπηρεσία, εμμένοντας στην ορθότητα της μελέτης που παρουσίασαν, παρά το γεγονός ότι έχει εγείρει πλήθος αντιδράσεων, κυρίως με αφορμή την πρόταση μετατροπής σε οδό διπλής κατεύθυνσης της Δημοκρατίας, και την ελλιπή, για πολλούς, κυκλοφοριακή μελέτη, έκριναν σκόπιμο ότι η μάχη είναι καλύτερο να δοθεί σε όργανα με λιγότερη γνώση της τοπικής πραγματικότητας.

Ωστόσο εκτιμάται ότι με την κίνηση αυτή καθυστερεί χρονικά κάθε εξέλιξη στην υπόθεση, η οποία, όσο δεν καταφέρνει να αποσπάσει την κοινωνική συγκατάθεση, στο τέλος θα ρισκάρει να χαθούν για το Δήμο τεράστιες χρηματοδοτήσεις από το πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ