10.11.2021 9:59

«Οι καπετάνιοι μπορούν να δέσουν με ασφάλεια και στην πρώτη ράμπα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Άμεσες εργασίες από το Λιμενικό Ταμείο και τις Τεχνικές Υπηρεσίες για να καταστεί πλήρως λειτουργική η πρώτη ράμπα

Την πεποίθησή του ότι οι καπετάνιοι μπορούν με άνεση και ασφάλεια να δέσουν στην πρώτη ράμπα πρόσδεσης των πλοίων, όπως γίνονταν τόσα χρόνια, εξέφρασε μέσα από δηλώσεις του στον «π» ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χίου Λευτέρης Παπαλάνης, που από νωρίς το πρωί της Τετάρτης βρέθηκε στο σημείο όπου πριν λίγες ώρες προσέκρουσε το πλοίο «Νήσος Σάμος».

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαλάνης, η προηγούμενη ράμπα που υπήρχε στο σημείο, ήταν σε πλάτος 19 μέτρα ενώ αυτή που υπάρχει τώρα είναι στα 22 μέτρα πλάτος, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο, την καθιστά πλήρως λειτουργική και ασφαλή για τα πλοία της γραμμής και τους καπετάνιους.

Μάλιστα σε αυτό το πλαίσιο, δόθηκε εντολή να αφαιρεθεί τμήμα της περίφραξης που λαθεμένα άφηνε εκτός λιμένα τη μία δέστρα ενώ θα ακολουθήσει επιπλέον διαπλάτυνση της πρώτης ράμπας κατά 3 μέτρα ώστε να φθάσει τα 25 σε σύνολο.

«Μάλλον επιφανειακή η ζημιά»

Την εκτίμηση ότι η ζημιά που προκάλεσε το «Νήσος Σάμος» είναι επιφανειακή και συνεπώς μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα, εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυριάκος Ζωάνος, σημειώνοντας ότι, θα προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες επισκευής της, χωρίς το Λιμενικό Ταμείο να πάρει άδεια από το Υπουργείο Ναυτιλίας, διαδικασία που είναι χρονοβόρα.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ "Π" ΣΤΟ FACEBOOK

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ