26.5.2017 15:46

ΟΧΣΑ :«Στηρίζουμε τις θέσεις της Χιακής Κοινωνίας και είμαστε δίπλα της»

Την άποψή τους σχετικά με τη δημιουργία Προαναχωριασιακού Κέντρου στη Χίο, εκφράζουν με επιστολή τους προς τους τοπικούς Βουλευτές, τον Δήμαρχο και την Αστυνομία τα μέλη  της ΟΧΣΑ. Σε αυτήν τονίζουν ότι οι Αρχές του νησιού οφείλουν να λάβουν υπόψη τους τις θέσεις της κοινωνίας προτού αποφασίσουν και υπογραμμίζουν ότι η ΟΧΣΑ βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων του νησιού.

Στην επιστολή τους αναφέρουν:

«Η Χίος, το νησί της μαστίχας, ενός προϊόντος που αναφύεται μόνο στο νότιο κομμάτι του νησιού μας, και αποτελεί το κύριο- αν όχι το μοναδικό- οικονομικό στήριγμα των κατοίκων της,  βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η είδηση, ότι σε αυτό το κομμάτι γης του νησιού μας θα γίνει το ΠΡΟΚΕΚΑ, δικαιολογημένα δημιούργησε ένα κύμα δυσφορίας, όχι μόνο των Μαστιχοπαραγωγών, αλλά και του συνόλου του Χιακού λαού, κατοίκων του νησιού, των Χιωτών της Αττικής και γενικά των αποδήμων.

Ένα νησί πληγωμένο από την έλλειψη σοβαρών προνομιακών στοιχείων για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξή του, είναι βέβαιο ότι θα δεχτεί ένα ακόμα μεγάλο χτύπημα από την απόφαση της εγκατάστασης των παραβατικών λαθρομεταναστών.

Η έλλειψη της δυνατότητας προσέγγισης στο λιμάνι της Χίου μεγάλων πλοίων μεταφοράς τουριστών, η έλλειψη δυνατότητας του αεροδρομίου του νησιού προσγείωσης μεγάλων αεροσκαφών, έχουν ως γνωστόν συμβάλλει το όμορφο νησί μας να δέχεται περιορισμένο αριθμό τουριστών.

Στα παραπάνω μειονεκτήματα έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα, με την απόφαση εγκατάστασης στο πιο προσοδοφόρο τμήμα του νησιού, ενός ΠΡΟΚΕΚΑ.

Δυστυχώς οι “άρχοντες” του νησιού μας, οι άνθρωποι που όφειλαν, πριν καν παρθεί οριστική απόφαση για την εγκατάσταση ΠΡΟΚΕΚΑ στο νησί μας, να δράσουν, τώρα, έστω και καθυστερημένα. Στο πλευρό τους θα είναι καθολικά το σύνολο του Χιακού λαού.

Εφόσον η απόφαση να γίνει στη Χίο το ΠΡΟΚΕΚΑ είναι τετελεσμένη, τότε οι Αρχές του νησιού (Βουλευτές, Περιφέρεια, Δήμος, Αστυνομία), οφείλουν, πριν οριστικοποιηθεί σε ποια ακριβώς τοποθεσία θα γίνει, να λάβουν υπόψη τις θέσεις των τοπικών εταίρων, γιατί αυτό θα διασφαλίσει, κατά τον καλύτερο τρόπο, την ειρηνική συμβίωση του τοπικού πληθυσμού με αυτούς που θα εγκατασταθούν στο Κέντρο.

Η Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής θα είναι αρωγός σε κάθε κίνηση προς αυτήν την κατεύθυνση. Διαφορετικά, ως φορέας των Χιωτών της Αττικής θα είμαστε μεταξύ αυτών που θα αντιδράσουν κατά το δυνατόν», καταλήγει η επιστολή της ΟΧΣΑ.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ