10.9.2018 9:46

Ο Κοφινάς προσπαθεί, οι αιρετοί ασυγκίνητοι

Κάθε δυνατή προσπάθεια να δημιουργήσει κλίμα συμπαράστασης στο αίτημα του να διασωθεί ο μνημειακός χώρος του Λωβοκομείου Χίου καταβάλει μονομερώς η διοίκηση του ΕΕΑΣ Κοφινά – Σίφι. Το Σάββατο συνόδευσε τους αναβάτες από τις περίπου 60 βέσπες από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο που βρέθηκαν στο νησί μας με στόχο να τους κάνουν κι εκείνους κοινωνούς του αιτήματος διάσωσης του πρώτου λεπροκομείου της χώρας.

Με την καθοδήγηση του Χίος Vespa Club οι οδηγοί και συνεπιβάτες τους εκδήλωσαν κι εκείνοι την απορία τους πως είναι δυνατόν ένα τέτοιο μνημειακό συγκρότημα να έχει αφεθεί στην τύχη του και στη φθορά του χρόνου.

Κανένα αιρετό φως

Οι συστηματικές το τελευταίο διάστημα προσπάθειες του Συλλόγου του Κοφινά προσκρούουν στην πολύχρονη αδιαφορία των τοπικών αρχών. Η φωτοβολίδα του δημάρχου για …προξενιό του Λωβοκοκομείου σε κάποιοι Αμερικάνικο πανεπιστημιακό ίδρυμα, παρότι δεν υπήρξε η πρώτη επιλογή προμελέτης που εκπονήθηκε, καταγράφηκε απλά και φυσικά καμία συνέχεια δεν υπήρξε. Όπως δηλαδή δεν υπάρχει καμία συνέχεια για την τύχη του Λωβοκομείου εδώ και χρόνια. Μέχρι τελικής κατάρρευσης.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ