10.9.2018 9:46

Ο Κοφινάς προσπαθεί, οι αιρετοί ασυγκίνητοι

Κάθε δυνατή προσπάθεια να δημιουργήσει κλίμα συμπαράστασης στο αίτημα του να διασωθεί ο μνημειακός χώρος του Λωβοκομείου Χίου καταβάλει μονομερώς η διοίκηση του ΕΕΑΣ Κοφινά – Σίφι. Το Σάββατο συνόδευσε τους αναβάτες από τις περίπου 60 βέσπες από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο που βρέθηκαν στο νησί μας με στόχο να τους κάνουν κι εκείνους κοινωνούς του αιτήματος διάσωσης του πρώτου λεπροκομείου της χώρας.

Με την καθοδήγηση του Χίος Vespa Club οι οδηγοί και συνεπιβάτες τους εκδήλωσαν κι εκείνοι την απορία τους πως είναι δυνατόν ένα τέτοιο μνημειακό συγκρότημα να έχει αφεθεί στην τύχη του και στη φθορά του χρόνου.

Κανένα αιρετό φως

Οι συστηματικές το τελευταίο διάστημα προσπάθειες του Συλλόγου του Κοφινά προσκρούουν στην πολύχρονη αδιαφορία των τοπικών αρχών. Η φωτοβολίδα του δημάρχου για …προξενιό του Λωβοκοκομείου σε κάποιοι Αμερικάνικο πανεπιστημιακό ίδρυμα, παρότι δεν υπήρξε η πρώτη επιλογή προμελέτης που εκπονήθηκε, καταγράφηκε απλά και φυσικά καμία συνέχεια δεν υπήρξε. Όπως δηλαδή δεν υπάρχει καμία συνέχεια για την τύχη του Λωβοκομείου εδώ και χρόνια. Μέχρι τελικής κατάρρευσης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ