13.11.2023 14:41

Ο φόβος του ατυχήματος φέρνει γενική συνέλευση των ενοίκων των εργατικών πολυκατοικιών- Βίντεο

Το κράτος που τους άφησε στη μοίρα τους, πλέον τους θεωρεί υπεύθυνους σε περίπτωση ατυχήματος ζητώντας τους να επισκευάσουν διαμερίσματα η πλειονότητα των οποίων δεν τους παραχωρήθηκε ποτέ

Αντιμέτωποι με τον παραλογισμό του δημοσίου, βρίσκονται δεκάδες ένοικοι των εργατικών πολυκατοικιών της Σαρακίνας, αφού το κράτος παρότι δεν τους έχει δώσει παραχωρητήρια κατοικιών, τους θεωρεί ως ιδιοκτήτες, καθιστώντας τους υπεύθυνους σε περίπτωση ατυχήματος.

Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια έπειτα από καταγγελία ενός από τους ενοίκους της πολυκατοικίας 407, προς την Πολεοδομία, περί ακαταλληλότητας των εργατικών πολυκατοικιών με αποτέλεσμα η Αστυνομία να τους αποστείλει έγγραφο με το οποίο τους ζητά την αποκατάσταση της ασφάλειας αφού σε διαφορετική περίπτωση, οποιοδήποτε ατύχημα θα έχει ως υπεύθυνους τους ίδιους.

Όπως εξήγησε ο κ. Μιχάλης Τσακός, τα διαμερίσματα ανήκουν κατά 80 % στο κράτος και κατά 20% σε ενοίκους κάτι που σημαίνει ότι στην πλειονότητά τους οι ένοικοι διαμένουν σε διαμερίσματα που δεν τους ανήκουν και άρα δεν είναι ιδιοκτήτες.

«Έχουμε θορυβηθεί γιατί εκτός των άλλων δίπλα είναι τα σχολεία και μαθητές μπαίνουν μέσα στις πολυκατοικίες με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού τους. Την Τετάρτη θα γίνει Γενική Συνέλευση και θα ζητήσουμε να σφραγιστούν οι πολυκατοικίες. Πάντως πολλοί σκέφτονται, να παραχωρήσουν τα διαμερίσματα σε ΜΚΟ ώστε να επισκευαστούν και να διαμένουν μέσα μετανάστες», ανέφερε ο κ. Τσακός.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ