7.10.2019 12:25

Νέα παρέμβαση της Κτηματικής Υπηρεσίας για να κλείσει το αυθαίρετο της Λ. Ενώσεως

«Σύντομα στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου το θέμα» λέει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης

Την παρέμβαση της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου προκάλεσε το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «π» που επικαλούνταν πληροφορίες του Υπ. Οικονομικών με βάση της οποίες διατυπώνονταν η δυσφορία της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας για το γεγονός ότι παρά τα συνεχή έγγραφα, το αυθαίρετο μπάζωμα του αιγιαλού στο οποίο στεγάζονταν η πιτσαρία «Λύκος», ναι μεν κατεδαφίστηκε το 2013, ωστόσο στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε αυθαίρετα ως χώρος στάθμευσης μέχρι και σήμερα.

Στο νέο έγγραφο με ημερομηνία 4 Οκτωβρίου 2019 και με αποδέκτες τον Δήμο Χίου και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, με παράλληλη κοινοποίηση και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, επισημαίνεται ότι ο κοινόχρηστος χώρος του αιγιαλού σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων και εναπόθεσης κάδων απορριμμάτων.

Η Κτηματική Υπηρεσία σημειώνει ότι μέχρι την αποκατάσταση του χώρου, στα πλαίσια της νομιμότητας και της αποφυγής ατυχημάτων θα πρέπει να αποτραπεί τόσο η στάθμευση Ι.Χ. όσο και η εναπόθεση απορριμμάτων σε αυτόν, όπως δηλαδή συμβαίνει μέχρι σήμερα.

«Δεν είναι δικό μας ο χώρος»

Ερωτώμενος για το θέμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Ξενάκης σημείωσε ότι ο Δήμος δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να παρέμβει σε έναν χώρο που δεν του ανήκει, αναγνωρίζοντας από την άλλη ότι δεν μπορεί το αυθαίρετο μπάζωμα να χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης.

«Ο χώρος αυτός ανήκει στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου. Δεν μας έχει παραχωρηθεί και συνεπώς δεν μπορούμε να παρέμβουμε διότι θα βρεθούμε κατηγορούμενοι», ανέφερε.

«Να αποδοθεί στην κοινωνία»

Σε ότι αφορά στις προθέσεις του Δήμου Χίου ο αντιδήμαρχος, εξήγησε ότι ο σχεδιασμός της νέας δημοτικής αρχής δεν έχει καμία σχέση με τη συνέχιση λειτουργίας του χώρου ως παρκινγκ για αυτοκίνητα.

«Όλο αυτό το κομμάτι από τη Μπέλα Βίστα μέχρι και τον Καρφά, είναι μέσα στον σχεδιασμό μας για τη γενικότερη ανάπλαση του παραλιακού μετώπου. Σε αυτό το πλαίσιο, εμείς θα προσπαθήσουμε να το νομιμοποιήσουμε και να το αποδώσουμε ως χώρο πρασίνου και αναψυχής στην ίδια την κοινωνία γιατί σε αυτή ανήκει. Υπάρχει σχετική μελέτη για το συγκεκριμένο μπάζωμα και ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε να την εφαρμόσουμε», ξεκαθάρισε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι το θέμα θα απασχολήσει σύντομα το Δημοτικό Συμβούλιο που θα κληθεί να λάβει και τις τελικές αποφάσεις.

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ