26.7.2017 18:08

Μπαίνουν στις 09.30 και βγαίνουν στις 13.30!

Η ΕΛΛΕΙΨΗ αστυνομικής δύναμης στο Τελωνείο Χίου για τους ελέγχους μετατρέπει σε «εφιάλτη» την επίσκεψη των Τούρκων

Μπορούν περίπου 500- 800 επισκέπτες να εξυπηρετηθούν ταυτόχρονα στο Τελωνείο της Χίου;

Μπορούν, είναι η απάντηση, ακόμη και με την παρουσία ενός μόνο αστυνομικού στην διαδικασία έκδοσης βίζας, όπου παρουσιάζονται καθυστε΄ρησεις. Απλά, αντί για κάποια λεπτά της ώρας, όπως θα απαιτούνταν σε φυσιολογικές συνθήκες, τώρα χρειάζονται για τον έλεγχο των διαβατηρίων κάπου κοντά στις 4 ώρες!

Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις πολλών φορέων αλλά και του Επιμελητηρίου προς την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου να ενισχύσει με προσωπικό το Τελωνείο, εντούτοις έχει απομείνει μόνο ένας αστυνομικός να εξετάζει εκατοντάδες διαβατήρια, με τον αστυνομικό διευθυντή να αρνείται να συμβάλει στην εξομάλυνση της κατάστασης.

Αιτία, όπως προκύπτει και μένει να απαντηθεί από τον ίδιο τον κ. Μπασιούκα, είναι η διάθεση της μεγαλύτερης δύναμης της Αστυνομίας στις ανάγκες του προσφυγικού, με αποτέλεσμα το νησί να εκτίθεται ανεπανόρθωτα στην πύλη εισόδου του, το Τελωνείο, όπου οι επισκέπτες φθάνουν στις 09.30 το πρωί και κάποιοι από αυτούς, μέσα σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών, ολοκληρώνουν τον έλεγχο στις 13.30!

Αυτό έχει ως συνέπεια οι επισκέπτες να έχουν ελάχιστες ώρες στη διάθεσή τους για ψυχαγωγία, αγορές και διασκέδαση και φυσικά να αναχωρούν με αρνητικά σχόλια.

Όπως έχει επισημάνει πολλές φορές και το Επιμελητήριο, είναι άμεση υποχρέωση της Αστυνομίας να συμβάλει τα μέγιστα στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών του Τελωνείου διαθέτοντας επιπλέον προσωπικό για τον έλεγχο των διαβατηρίων, καθώς, σε διαφορετική περίπτωση, το πρόβλημα επιδεινώνεται και η τουριστική εικόνα του νησιού δυσφημείται. Θα πράξει τα δέοντα λοιπόν ο κ. Μπασιούκας;

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ