17.8.2017 16:04

Μεταφορά 80 προσφύγων από τη Χίο στον Πειραιά

Στους 295 ο αριθμός όσων διαμένουν στη Σούδα, 850 στη ΒΙ.ΑΛ.

Τον δρόμο για κέντρα φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας, πήραν το βράδυ της Τετάρτης 80 πρόσφυγες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου, που κρίθηκε ότι μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία ασύλου τους στην ενδοχώρα. Παρά τον μεγάλο αριθμό αφίξεων των προηγούμενων ημερών, για πρώτη φορά ο συνολικό αριθμός όσων διαμένουν στον καταυλισμό της Σούδας έπεσε κάτω από τα 300 άτομα, αφού η καταμέτρηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης έδειξε ότι διαμένουν συνολικά 295 μετανάστες και πρόσφυγες.

Την ίδια ώρα, η κατάσταση στη δεύτερη δομή προσωρινής διαμονής, στο hotspot του Χαλκειούς, είναι ιδιαίτερα δύσκολη αφού διαμένουν 850 μετανάστες και πρόσφυγες, αριθμός που είναι πολύ κοντά στο όριο αντοχής της δομής που μπορεί να φιλοξενήσει περί τα 1.000 άτομα.

Ωστόσο οι διαφορές μεταξύ εθνικοτήτων και το γεγονός ότι αρκετοί μετανάστες αρνούνται να υποδεχθούν στα κοντέινερ που ήδη διαμένουν επιπλέον άτομα, οδηγεί δεκάδες άτομα, κυρίως οικογένειες, να διαμείνουν στον δρόμο ή στα περί της ΒΙ.ΑΛ. χωράφια.

Η Αστυνομία πάντως έχει λάβει εντολή να απομακρύνει άμεσα κάθε μετανάστη που επιχειρεί είτε να εγκατασταθεί στη Σούδα, είτε στον Δημοτικό Κήπο, είτε σε άλλο σημείο του κέντρου. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ