21.4.2019 13:13

Μήπως ήρθε η ώρα να μιλήσουμε γι’ αυτόν τον κίνδυνο;

Η απουσία παρεμβάσεων στην περιοχή του Νοσοκομείου, καθημερινό ρίσκο για τη ζωή πεζών και διερχόμενων οδηγών

Πόσοι από εμάς δίνουν καθημερινά σημασία στη συγκεκριμένη πινακίδα; Ίσως ελάχιστοι, με την πλειονότητα των οδηγών όχι μόνο να την αγνοούν αλλά να μη γνωρίζουν καν την ύπαρξή της.

Κι όμως. Πρόκειται για απαγορευτική πινακίδα αριστερής στροφής, που αποτρέπει τους οδηγούς που κινούνται με κατεύθυνση από τον Βροντάδο προς την πόλη να μπουν στρίψουν προς το Νοσοκομείο.

Πόσοι όμως την τηρούν και μεταβαίνουν μέχρι τον πρώτο κυκλικό κόμβο της πόλης (πλατεία Ομογενών) για να στρίψουν νόμιμα και να βρεθούν ξανά στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Νοσοκομείο; Ας είμαστε τουλάχιστον ειλικρινείς. Σχεδόν κανένας από εμάς.

Η εικόνα πεζών να διέρχονται με κίνδυνο της ζωής τους από την πύλη του Νοσοκομείου απέναντι, παρανομούντων οδηγών να περνούν ρισκάροντας στο αντίθετο ρεύμα για να μπουν μέσα στο Νοσοκομείο την ώρα που κάποιο ασθενοφόρο ή όχημα βγαίνει από την πύλη κι άλλα οχήματα διέρχονται από και προς την πόλη αποτελούν πλέον καθημερινότητα.

Το γιατί δεν έχουμε θρηνήσει θύματα ας το αποδώσουμε στην καλή μας τύχη.

Μέχρι πότε όμως η τύχη θα μας χαμογελά;

Έχουν περάσει πάνω από 3 χρόνια που η συζήτηση για παρεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή του Νοσοκομείου, συνοδευόμενες από κυκλοφοριακή μελέτη, ξεκίνησαν αλλά δεν κατέληξαν σε έργα.

Παράλληλα οι όποιες εισηγήσεις για δημιουργία μικρών κυκλικών κόμβων ρίχτηκαν στην πυρά χωρίς επί της ουσίας να υπάρξει μέχρι σήμερα εφαρμοστέα πρόταση, πέρα από κάποιες λωρίδες επιβράδυνσης της κυκλοφορίας πριν και μετά το Νοσοκομείο οι οποίες εφθάρησαν και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Μέχρι πότε θα ρισκάρουμε; Είναι ώρα έστω και τώρα στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας να ανοίξουμε το θέμα της οδικής ασφάλειας και των κυκλικών κόμβων; Κι αν όχι τώρα τότε πότε;

Σ.Σ.: Αφορμή για το άρθρο αποτέλεσε το e-mail του αναγνώστη μας Κώστα Μιμίδη που συνοδεύονταν από τη συγκεκριμένη φωτογραφία.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ