31.7.2017 11:15

Λύνονται τα χέρια για τη μεταστέγαση του ΕΟΠΥΥ στον ΕΦΚΑ

Μια προκλητική δημόσια σπατάλη είναι εφικτό πια να περιοριστεί. Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας «Μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις», το οποίο συζητείται στη Βουλή, περιλαμβάνεται διάταξη η οποία διευκολύνει αποφασιστικά την ταχεία μεταστέγαση του ΕΟΠΥΥ στο κτίριο του πρώην ΙΚΑ. «Παλεύω το θέμα εδώ και 1,5 χρόνο. Δυστυχώς προσέκρουε σε γραφειοκρατικά εμπόδια, παρότι οι διοικήσεις είχαν συναινέσει στη μεταφορά. Τώρα ορισμένα νομικά και οικονομικά ζητήματα παύουν να υφίστανται και είναι εφικτή πια η άμεση και δωρεάν μετακίνηση του ΕΟΠΥΥ στο κτίριο του ΕΦΚΑ. Θα παρακολουθώ προσωπικά την υπόθεση και σύντομα ελπίζω να λήξει», αναφέρει στον «π» ο Ανδρ. Μιχαηλίδης, απόλυτα ικανοποιημένος από την εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 58 προβλέπει ότι επιτρέπεται η άνευ ανταλλάγματος παραχώρηση ακινήτων ιδιοκτησίας του ΕΦΚΑ στον ΕΟΠΥΥ (αντίστοιχη παραχώρηση μπορεί να γίνει και από τον ΕΟΠΥΥ προς τον ΕΦΚΑ). Μετά από αίτημα του αιτούμενου φορέα και αποδοχή του από τον έτερο φορέα, εκδίδεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση στην οποία προσδιορίζεται και η διάρκεια της δωρεάν παραχώρησης.

«Θεωρούμε πως με τη συγκεκριμένη διάταξη μπορεί πλέον να διευθετηθεί οριστικά το ζήτημα της μεταστέγασης του ΕΟΠΥΥ Χίου, καθώς αίρονται όλα τα οικονομικά ή άλλα εμπόδια τα οποία καθυστερούσαν, πραγματικά ή προσχηματικά από κάποιους, την όλη διαδικασία. Είμαστε βέβαιοι ότι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα κινηθούν τάχιστα για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων ενεργειών», καταλήγει ανακοίνωση του βουλευτή.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ