22.10.2017 19:19

Κων. Μπογδάνος: «Το διαδίκτυο έδωσε το δικαίωμα στον καθένα να μεταδίδει αναληθείς ειδήσεις και να τις υποστηρίζει»

Στην αξιοπιστία ειδήσεων του διαδικτύου με ότι αυτό συνεπάγεται, αναφέρθηκε κατά την ομιλία του ξενοδοχείο «Χανδρής» ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος που ήταν προσκεκλημένος της «Χιακής Αρωγής».  

Ο γνωστός δημοσιογράφος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις παλιές, καλές σχέσεις που είχε με το «φίλο Νότη» τότε που εργάζονταν και οι δύο στο Λονδίνο, στη σημερινή λιτότητα, στη σωστή κριτική που κάνει ο Βαρουφάκης στον καπιταλισμό αλλά  και στη Χίο και τις προοπτικές που έχει σαν νησί για να ανοιχτεί στον ποιοτικό τουρισμό.

«Οι πολιτικοί και γενικότερα όσοι διαχειρίζονται δημόσιες θέσεις έλεγαν και πιθανόν λένε ψέματα. Σημασία όμως έχει τι πιστεύουμε εμείς σαν πολίτες. Ζούμε στην κοινωνία του «Τι από όλα να πιστέψω;» γιατί καθημερινά ανοίγοντας,αυτόν τον άλλοτε θησαυρό, το διαδίκτυο βλέπεις να περνάνε μπροστά από τα μάτια σου εκατοντάδες ειδήσεις σοβαρές ή μη που δυστυχώς δεν μπορείς να διασταυρώσεις. Το λάθος όμως βρίσκεται στο ότι αν τελικά δεν τις θεωρείς αληθής δεν χρειάζεται να τις εξαπλώσεις», είπε ο Κων. Μπογδάνος και συνέχισε: «το διαδίκτυο ξεκίνησε σαν κάτι καλό γιατί χάρισε την ευκαιρία της δημόσιας έκφρασης και άποψης στους ανθρώπους και κατέληξε να μπαίνει ο κάθε ‘’μπάμιας’’ και να λέει αναληθή και βιτριολικά πράγματα. Πριν από μέρες διάβασα ότι η κ. Κουντουρά είπε πως δεν υπάρχουν Ελληνες που αναζητούν φαγητό στα σκουπίδια, ας πούμε ότι αυτό αληθεύει. Πόσο ψευδές είναι τότε, ότι επί Σαμαρά εκατοντάδες ή χιλιάδες Έλληνες τριγύριζαν τους κάδους για να φάνε…».

Κλείνοντας τόνισε το φταίξιμο που έχουμε εμείς οι διαδικτυακοί χρήστες και όχι μόνο, που, δεν έχουμε βγει να: «πάρουμε με τις πέτρες όλους εκείνους που γράφουν αβίαστα ότι υπάρχει και μάλιστα έχουν λάβει τη 13η σύνταξη».

Την ομιλία παρακολούθησαν περί τα 150 άτομα, ανάμεσά τους ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς, ο Βουλευτής Χίου της Ν.Δ. Νότης Μηταράκης καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης. 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ