Χίος Πόλη

12/2/18 15:08

τελ. ενημ.: 13/2/18 11:00

Καταδικάστηκε ο 50χρονος καλλιεργητής χασίς της Βολισσού

Καταδικαστική υπήρξε η απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου για την περίπτωση του 50χρονου Αλβανού από τη Βολισσό που συνελήφθη στις 29 Αυγούστου 2017 από τους Αστυνομικούς, αφού σε αγρόκτημά του βρέθηκαν δεκάδες δενδρύλλια χασίς.

Ο 50χρονος ακόμα και ενώπιον του Δικαστηρίου, ομολόγησε τις πράξεις του λέγοντας ότι το έκανε για βιοποριστικούς λόγους, αφού για πρώτη φορά από 1990 που βρίσκεται στην Ελλάδα, αντιμετώπισε οικονομική στενότητα. «Ζητώ συγγνώμη και από εσάς και από το χωριό μου που βρίσκομαι εδώ σήμερα. Ντρέπομαι για την πράξη μου», είπε κλαίγοντας και καταθέτοντας παράλληλα ότι προόριζε το χασίς για πώληση.

Κατά τη διάρκεια της δίκης ο δικηγόρος υπεράσπισής του εμφάνισε έγγραφο με 60 υπογραφές συγχωριανών του, μέσα από τις οποίες προκύπτει ότι ο 50χρονος, πατέρας 2 παιδιών, αποτελεί ενεργό μέλος της κοινωνίας της Βολισσού συμμετέχοντας εθελοντικά σε σειρά δράσεων που αφορούσαν τον εξωραϊσμό του χωριού, την εκκλησία αλλά και το σχολείο της περιοχής. Τελικά το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε 8 χρόνια φυλάκιση και στην καταβολή εγγύησης 3.000 ευρώ, το οποίο θα πρέπει να καταβάλλει προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος. Παράλληλα του επέβαλε τον περιοριστικό όρο της υποχρεωτικής εμφάνισης στο Α.Τ. του τόπου διαμονής του το  πρώτο 10 ήμερο κάθε μήνα.  

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση