29.5.2023 14:05

«Κάντε δεύτερη έξοδο στο Μονοδένδρι πριν γίνουμε δεύτερο Μάτι»- Βίντεο

Την ανάγκη δημιουργίας οδικού άξονα για λόγους ασφαλείας των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα Μονοδενδίου, επεσήμανε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του συνοικισμού Παντελής Ρούλης.

Όπως εξήγησε, η άσκηση ανάδειξε για μία ακόμη φορά τη δυσκολία πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων, των ασθενοφόρων αλλά και των διασωστών στην περιοχή.

«Σε περίπτωση πυρκαγιάς, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα εγκλωβισμού  γιατί ο μοναδικός δρόμος που εξυπηρετεί μέχρι σήμερα τους κατοίκους είναι πολύ στενός και δυσχεραίνει τη μαζική εκκένωση των κατοίκων.

Κρίνεται απαραίτητη η δημιουργία ενός δεύτερου οδικού δικτύου με βελτίωση των ήδη υφισταμένων αγροτικών χωματόδρομων προς την περιφερειακή οδό με έξοδο προς της Κόρης το Γεφύρι για λόγους ασφάλειας και πυροπροστασίας, καθώς αποτελεί μια εύκολη λύση χωρίς μεγάλο κόστος», ανέφερε ο κ. Ρούλης, υπογραμμίζοντας ότι: «το δάσος μας αποτελεί έναν από τους τελευταίους «πνεύμονες» πρασίνου της πόλης μας».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ