27.3.2017 17:35

«Κανενός είδους βία στους θιγόμενους του Ρουκετοπόλεμου»

Ανακοίνωση από το Σωματείο «Φίλοι Βρονταδουσιακών Εθίμων»

Ξεκάθαρη στάση απέναντι στη φετινή διεξαγωγή του Ρουκετοπόλεμου παίρνει το σωματείο «Φίλοι Βρονταδουσιακών Εθίμων», τονίζοντας μέσα από ανακοίνωση ότι δεν υποστηρίζει καμία εκδοχή βίας λεκτικής ή ηθικής φύσης.

«Η πάγια θέση του (εννοεί του σωματείου) είναι ότι το έθιμο του ρουκετοπόλεμου μπορεί να διεξαχθεί μόνο με την απόλυτη συμφωνία των περιοίκων και την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας των περιουσιών τους (περιλαμβανομένων σε αυτά την απολύτως ελεγχόμενη ρίψη μικρού αριθμού ρουκετών). Σε αυτό –και μόνο- το πλαίσιο χαιρετίζει την πρόταση του Επιμελητηρίου Χίου να καλύψει τα έξοδα καθαρισμού του δημόσιου χώρου μετά το πέρας του ρουκετοπόλεμου καθώς και να μεριμνήσει για την αποκατάσταση τυχόν ζημιών στις περιουσίες των περιοίκων.

(Ήταν χαρά μας που διαπιστώσαμε την ειλικρινή ευαισθησία των εκπροσώπων του Επιμελητηρίου για τη διατήρηση του εθίμου και όχι της οποιασδήποτε «φιέστας»…)», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του. 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ