27.10.2022 9:48

Καλό… καλοκαίρι του 2023 για το νέο τελωνείο της Χίου (ΒΙΝΤΕΟ)

«Άνθρακας» οι διαβεβαιώσεις ότι τα συνεργεία θα ξεκινούσαν το μεγαλόπνοο έργο των 3 εκ. ευρώ τον φετινό Σεπτέμβρη

Την είδηση ότι το πολυπόθητο έργο της δημιουργίας νέας πύλης εισόδου, μέσω της ενοποίησης με την παλιά Ιχθυόσκαλα, τελικά μετατίθεται χρονικά για το καλοκαίρι του 2023, έδωσε μέσα από την παρέμβασή του στον «Π» ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χίου Κυριάκος Ζωάνος.

Ερωτώμενος από τον «Π» για ποιο λόγο δεν ξεκίνησαν οι εργασίες εντός του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την κοινή δημόσια δέσμευση Κάρμαντζη – Μηταράκη, ο κ. Ζωάνος, αρκέστηκε να σημειώσει ότι, το έργο δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο και ότι η Χίος είναι η μοναδική περίπτωση πανελλαδικά με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης του Υπ. Μετανάστευσης με το συνολικό ποσό των 3 εκ. ευρώ.

Ο κ. Ζωάνος, απαντώντας στην κριτική του «Π» έκανε λόγο για προσπάθεια διόρθωσης λαθών ολόκληρων 10ετιών, εμπλέκοντας μάλιστα στο γαϊτανάκι των ευθυνών περί καθυστέρησης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου, λέγοντας ότι υπάρχει απαίτηση για δημιουργία κεραμοσκεπής στο ενοποιημένο κτίριο, αντί συμβατικής στέγης.

Ως προς το νέο χρονοδιάγραμμα εργασιών ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χίου, σημείωσε ότι γίνεται προσπάθεια νομιμοποίησης των υφιστάμενων κτιρίων καθώς και δημοπράτησης μελετών, ώστε αφενός μέχρι τα τέλη Νοέμβρη να εκδοθεί οικοδομική άδεια, αφετέρου μέχρι τα τέλη του 2022 να ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης του έργου.

Κατά προσέγγιση πάντως, είπε, ο κ. Ζωάνος ότι προς το Καλοκαίρι του 2023, ίσως το έργο να μπει σε τροχιά υλοποίησης.

Τέλος, ως προς τις απαιτήσεις της επιτροπής Σένγκεν ότι οι πύλες εισόδου σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα, πρέπει να εναρμονιστούν με τις νέες απαιτήσεις από την 1η Μαΐου, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα κλείσουν, ο ίδιος πόνταρε σε πιθανή παράταση, διαβεβαιώνοντας από την άλλη ότι η Χίος δεν θα αντιμετωπίσει κανένας απολύτως πρόβλημα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ